eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szövetségi kapitány lett a manchesteri legenda

Ryan Giggs lett a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A helyi szövetség hétfőn jelentette be a szakember négy évre szóló kinevezését. Giggs Chris Colemant követi a kispadon, aki miután 2016-ban Európa-bajnoki elődöntőig vezette a csapatot, tavaly novemberben lemondott, majd az angol másodosztályú Sunderland vezetőedzője lett.

"Olyan szakvezető leszek, mint amilyen játékos voltam: professzionális, de mindeközben egy kicsit szórakoztató is"

- fogalmazott a 44 éves Giggs. Hozzátette, a jó pályafutás futballistaként még nem garancia arra, hogy valaki edzőként is kimagasló eredményeket ér el.

A Manchester United legendás játékosa 1990 és 2014 között 672 bajnoki mérkőzésen 114 gólt szerzett, 13-szor nyert angol bajnokságot, kétszer Bajnokok Ligáját és négyszer FA Kupát az együttes színeiben.

A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer lépett pályára, de a szurkolók egy része neheztelt rá amiatt, hogy több - főleg barátságos - meccset lemondott.

A játékos-pályafutását 2014-ben fejezte be, majd két szezonon keresztül Louis van Gaal segítője volt az Old Traffordon. Az MU-tól 2016-ban, José Mourinho érkezése után távozott.

"Nagyszerű futballistákkal dolgozhatok együtt, akik rendkívül eredményesek voltak az elmúlt négy-öt évben. Aki látta a csapatot játszani a legutóbbi Eb-n, az nem felejti el" - hangsúlyozta Giggs. Hozzátette: ezt a játékot szeretné viszontlátni.

Wales a szerb és az ír válogatott mögött harmadik helyen végzett selejtezőcsoportjában, így nem lesz ott a nyári világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×