eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Már megint C. Ronaldo jár jól

Úgy tűnik, a jövő évi focivébé labdája az olyan nagy lövőknek kedvezhet majd, mint amilyen például Cristiano Ronaldo.

A Kansas City csatára, Sallói Dániel a Digi Sport híradójának a labdatesztjén azt mondta, szerinte a Telstar 18 tulajdonságainak főleg a csatárok örülhetnek. A labda szintetikus elődjeivel ellentétben nem szitál annyira, viszont ha jól és pontosan meglövik, kevés kapus képes hárítani.

"Nagyon tetszik ez a labda, jól száll, tényleg megnehezíti a kapusok dolgát. Szerencsére úgy is meg tudom rúgni, hogy lefelé csapódjon és szitáljon néha, amivel fel lehet adni a leckét a kapusoknak. Várom, hogy majd mi is játsszunk ezzel a labdával. Szeretem az ilyen könnyű labdákat, mert jó érzés velük kapura rúgni. Én nem bánom, hogy ha szitál, mert ugye én vagyok a csatár, én rúgok kapura, így a kapusoknak lesz nehéz, bár ők biztosan máshogy gondolkoznak erről" - nyilatkozta a Sport 24-nek Sallói Dániel.

A labdateszten megoszlottak a vélemények arról, hogy mennyire szitál, azaz lövés után mennyire tér le a józan ész diktálta röppályájáról a labda.

"Sokkal gyorsabban megy, és abszolút nem szitál, Salec" – kiáltott fel ötszögezés közben az FTC öregfiúk-csapatának a kapusa, Ulicska Zoltán. Az 1993-as év legjobb magyar labdarúgója, Sallói István rögtön el is eresztett egy tesztlövést a kapusnak, aki ezek után így értékelt: "A csatároknak ez jobb lesz, de fel a fejjel a kapusoknak, hiszen ott van a lehetőség, hogy bebizonyítsák, milyen gyorsak ők is, hogy gyorsabbak, mint a labda."

Ha mégis a labda lesz gyorsabb a kapusoknál,

az a vb-n az olyan nagy lövőknek kedvezhet majd, mint a portugálok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo.

"Reméljük, a portugáloknak Cristiano Ronaldo rúg pár gólt vele, de ettől függetlenül nem tudom megmondani, hogy kinek lehet a legideálisabb a labda, hiszen már rengeteg olyan játékos van, aki jól meg tudja rúgni ezt a labdát. Szóval mindenkinek kedvezhet" - jegyezte meg Sallói Dániel arról, hogy a paraméterei alapján megjósolható-e, mely futballisták járhatnak a legjobban a labdával.

Az egykori ferencvárosi kedvenc Bánki József még ma is ugyanabban a cipőben játszik, mint 1989-ben, a modern labda mégis tetszik neki. "A régi időket idézi. Azt a régi, varrt, körcikkelyes labdát, ha jól megnyestük, akkor pörgött-forgott, és ezen is ott vannak ezek a motívumok. Jól meg lehet rúgni teli rüszttel is, belsővel is, külsővel is, nekem nagyon bejött."

A Telstar 18 súlya érezhetően könnyebb lett a korábbi meccslabdákhoz képest. "Nagyon könnyű a labda, nem szitál annyira, jól telibe lehet találni, és csavarni is jól lehet vele. Megy, mint a golyó" - mondta gyermeki őszinteséggel a labdáról ifj. Bánki József, aki a Ferencváros U13-as csapatát erősíti.

Sallói Dániel egy új generációs, lefelé csapódó rúgástípust is bevetett a labdateszten. "Én nem tudom olyan jól megrúgni, hogy szitáljon, de azért lesznek olyan játékosok, akik képesek erre, úgyhogy nem hiszem, hogy a kapusok számára ez a kedvenc fejlesztés lesz" - mondta erről Sallói István.

2017. június 14-én az Oroszország - Szaúd-Arábia vb-nyitómeccsen pedig mindenki megláthatja majd, hogy mire képes a Telstar 18.

Labdatan

A Telstar 18 az 1970-es mexikói vb meccslabdájának a modernizált verziója. Az eredeti labda a Telstar, azaz „star of television" nevet kapta, hiszen fekete-fehér paneljaival – melyek tökéletesen alkalmazkodtak a színes televíziózás előtti időszak képernyőihez – végérvényesen felülírta az akkori futballdizájnt. Ez a mostani az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető – NFC-chipet is tartalmaz. Ez a chip exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára, de azt is jelezni tudja, hogy a labda átment-e a gólvonalon vagy sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×