eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Megfiatalított pólóválogatott a világligában

Elsősorban a tapasztalatszerzés a célja a magyar vízilabda-válogatottnak a világligában, amelyben kedden Hollandia vendégeként játssza első mérkőzését.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kissé speciális felkészülést tartott a hétvégén, ugyanis először 11, majd vasárnap további öt játékossal kiegészülve gyakorolt, ugyanakkor Hollandiába már egy olyan keret utazik, amely a szombati Bajnokok Ligája- és Eurokupa-mérkőzéseken szerepelt csapatok pólósaiból áll össze.

"Nehéz mérkőzésen, de győzni szeretnénk Hollandiában, ez jó bemutatkozás lenne a világligában" - mondta vasárnap a szövetségi kapitány a BVSC uszodájában rendezett sajtónyilvános edzésen, ahol a leginkább fiatalokból álló keret Kanadával játszott barátságos mérkőzést. "Ezek a játékosok másfél hónappal ezelőtt már dolgoztak velem, a kanadai csapat nagyon jó kis mérce nekik."

A tréner hozzátette, a végcél a nyári barcelonai Európa-bajnokság, így a világligában - amelyben a hollandok mellett a spanyolokkal játszik majd a csapat - inkább a tapasztalatgyűjtés a cél. "Szeretnénk természetesen itthon és idegenben is jó meccseket játszani, folyamatosan be fogom vetni a fiatalokat" - jegyezte meg Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, szeretné, ha a június közepén kezdődő Eb-felkészülésre már összeállna a csapat:

"A keretet egyelőre keresgélem, de az a cél, hogy a munkában is tudjunk haladni. Ez a mostani, a hollandiai az első tétmeccse egy megfrissült válogatottnak, s ugyan vannak olyan hiányzók, akik lehet, hogy bevethetők lesznek, jó lenne, ha picit fiatalodna a csapat, s meghívottak bizonyítanák, képesek átvenni az idősebbek szerepét."

A férfiaknál a világligában a szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×