eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Görbicz Anita döntött a folytatásról

Görbicz Anita döntött a folytatásról

A magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya kisebb térdsérülése ellenére játszhat a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében vasárnap délután Franciaország legjobbjai ellen.

"Lehet, hogy más egy ilyen problémával nem játszana, de őt egészen biztosan össze fogják rakni" - nyilatkozta szombat délután a lipcsei sportarénában a magyarok edzése előtt Siti Beáta, a válogatott másodedzője. Hangsúlyozta, Görbicz fejben is nagyon jól tudja kezelni azt a problémát és a fájdalomtűrése is extra a többiekéhez képest.

"Vannak olyanok, akiket nagyon zavar egy plusz kötés vagy rögzítés, de ő nem ilyen, ő ki tudja zárni ezt" - tette hozzá Siti.

A csapat péntek kora este játszotta utolsó csoportmérkőzését Bietigheim-Bissingenben, majd szombat délelőtt autóbusszal utazott Stuttgart közeléből a csaknem ötszáz kilométerre lévő Lipcsébe. A magyarok mehettek volna repülőgéppel is, de az rendkívül korán indult, ezért nem éltek a lehetőséggel.

"Egy luxusbuszt kaptunk, úgyhogy nagyon kellemes környezetben sikerült eltölteni azt a hat órát. Persze, ennek ellenére már jó volt leszállni róla. Az érkezés után egy kicsit még pihenni is tudtunk a szállodában" - mesélte Siti Beáta.

A tavalyi olimpián ezüstérmes franciák elleni nyolcaddöntő vasárnap 17.30-kor kezdődik, vagyis Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének a megérkezés után alig több mint 24 órával már pályára kell lépnie.

"Minden világversenyen sűrű a program, és gyorsan kell alkalmazkodni. A regenerációban segíthet, hogy a lányokat korábban próbáltuk pihentetni. Forgattuk a csapatot, így megoszlott a terhelés, talán csak Schatzl Nadine-nak és Kovacsics Anikónak jutott több meccsidő" - mondta a másodedző.

Elárulta, a gyúrók profi körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy a regenerációt minden formában felgyorsítsák, tehát a szakmai stáb mindent megtesz, hogy a sűrű menetrend közepette a lehető legfrissebbek legyenek a játékosok.

A korábbi kiváló irányító elmesélte, hogy a pénteki mérkőzés után, az esti megbeszélésen Kim Rasmussen megkérte a keret tagjait, nagyon figyeljenek magukra, mert ez fontos a regeneráció szempontjából, de a franciákkal egyelőre ne foglalkozzanak, mert a felkészülés a szombat esti edzéssel kezdődik és a vasárnap délelőtti videózással folytatódik.

"Muszáj, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak. Egyelőre nem kell stresszelni, az lesz a lényeg, hogy mindenki nyújtson százszázalékos teljesítményt" - közölte Siti.

Az A csoport második helyéről továbbjutó franciák kapusa, Cleopatre Darleux az öt csoportmeccs után a legjobb teljesítménnyel büszkélkedhet az egész mezőnyben, hiszen 84 lövésből 38-at megfogott, ami 45 százalékot jelent. A csapat 63 százalékos hatékonysággal lőtt (a magyaroknál ugyanez az adat 59 százalék volt), a hétmétereseket pedig hetvenszázalékos pontossággal dobta (a magyarok 73 százalékkal).

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat eddig 47 alkalommal találkozott egymással, 15 francia győzelem és két döntetlen mellett 32 meccset nyertek a magyarok.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×