eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Célratörő, kemény, megköveteli a rendet - így emlékeznek Leekensre

Célratörő, kemény, megköveteli a rendet - így emlékeznek Leekensre

Vannak magyar kapcsolatai Georges Leekensnek, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának. Az InfoRádiónak Bálint László és Disztl László beszélt a belga szakemberről.

Bálint László volt az első magyar futballista, aki a szocialista rendszerben hivatalosan külföldre szerződhetett. A védő 1979-ben igazolt az FC Bruges együtteséhez, ahol Georges Leekens volt a csapattársa.

„Két évig játszottunk együtt, mi voltunk a két középső védő. Sikeres éveket töltöttünk együtt, bajnoki címet és kupát is nyertünk. Szobatársak és jó barátok voltunk, később is tartottuk a kapcsolatot” - emlékezett vissza az egykori 76-szoros válogatott.

Bálint László kiemelte: Leekens játékosként célratörő volt, s egy nyitott egyéniség, aki a környezetével jól megérti magát.

Úgy vélekedett, a belga edző jó választás a magyar válogatott élére.

„Figyeltem az edzői karrierjét, szép eredményeket ért el. Azt a belga szakemberek elismerik, hogy ennek a mostani, sikeres belga válogatottnak ő rakta le az alapjait, sok fiatal játékosnak lehetőséget adott. Nem lehet azt mondani, hogy kontár lenne” - fejtette ki.

Bálint László azt mondta: szimpatikus, hogy Leekens nem hoz nagy stábot magával, magyar edzőket vesz maga mellé, és eredménycentrikus szerződést írt alá.

Mindez azt támasztja alá, hogy komolyan gondolja a feladatot.

A korábbi szövetségi kapitány szerint a belga edző segíthet az utánpótlás-nevelésben és a klubokat is hasznos tanácsokkal láthatja el.

„Pozitív színfoltja lesz a magyar futballnak.”

Szintén jó véleménnyel van Georges Leekensről Disztl László, aki a Bruges-ben játékosa volt. Sőt, az edző szorgalmazta a leigazolását.

„Ő vitt ki Bruges-be. Két évig dolgoztunk együtt, bajnokságot és kupát nyertünk, pályafutásom legsikeresebb évei voltak azok. Nagyszerű volt a kapcsolat köztünk. Egy

határozott, kemény ember, megkövetelte a rendet, a fegyelmet, de jó csapatépítő” 

- mondta a volt 28-szoros válogatott védő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×