eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Babos Tímea elbúcsúztatta Hingist

Babos Tímea és Andrea Hlavackova bejutott a döntőbe a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyében.

A harmadik helyen kiemelt magyar, cseh kettős szombaton a világelső Martina Hingis, Csan Jung-dzsan svájci, tajvani duóval találkozott. A felek 1:1-ig haladtak csak egymás mellett, ekkor Babosék elvették az egyesben ötszörös, összesen pedig 25-szörös Grand Slam-bajnok Hingis adogatását, majd nemsokára Csanét is, így dupla brékelőnybe kerültek (4:1). A 24 éves magyar játékos azonban - aki harmadszor szerepel a vb-n - ekkor elvesztette az adogatójátékát, egy brék azonban így is megmaradt, és 34 perc elteltével Babos könnyedén kiszerválta az első szettet.

A folytatásban az idén négy tornán győztes magyar, cseh páros remekül tartotta az ellenfél tempóját, pedig a 37 éves - és visszavonulását csütörtökön bejelentő - Hingis többször is igazolta klasszisát. A két duó 5:5-ig kiegyenlített küzdelmet vívott, ekkor egy labdamenetet követően Babos fájdalmas arccal a földre rogyott, és könnyeivel küszködve a bokáját fogta. Ötperces ápolást követően a soproni teniszező visszatért a pályára, 6:6-nál pedig jöhetett a rövidítés. Ebben Babos adogatása után meccslabdához jutott a magyar, cseh duó, a diadalt pedig Babos remek szervafogadása hozta meg. A találkozó 1 óra 43 percig tartott.

Babosék ezzel visszavágtak ellenfelüknek, akitől idén Madridban, Pekingben és Cincinnatiben is kikaptak.

"Nehéz bármit mondani most, még nem hittük el ezt a győzelmet. Örülök, hogy a jó fonák returnömmel sikerült befejezni a meccset" - mondta a pályán adott nyilatkozatában a magyar játékos, hozzátéve, az elköszönő Hingis helyett is elérzékenyült egy kicsit, elvégre a svájci sztár a tenisztörténelem része.

Babosnak 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben a francia Kristina Mladenovic oldalán, míg tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le a párosversenyt Szingapúrban.

Ami a múltat illeti, Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy az idén Babos volt az első magyar a vb elődöntőjében.

A vasárnapi fináléban - amely a verseny honlapja alapján magyar idő szerint 10 órakor kezdődik - a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson lesz Babosék ellenfele, a duó a címvédő orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettőst búcsúztatta a szombati második elődöntőben.

Eredmény, páros elődöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 3.) - Martina Hingis, Csan Jung-dzsan (svájci, tajvani, 1.) 6:4, 7:6 (7-5)

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×