eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hasít a Bajnokok Ligájában a magyar sikercsapat

Hasít a Bajnokok Ligájában a magyar sikercsapat

Férfi kézilabda BL: negyedszer is győzött a Veszprém.

A Telekom Veszprém hazai pályán 26-24-re legyőzte a német THW Kiel csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.

A mezőnyben már csak a Veszprém, illetve az alsó ágon a francia Montpellier százszázalékos.

Hasít a Bajnokok Ligájában a magyar sikercsapat

Eredmény:

férfi BL, csoportkör, 4. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-THW Kiel (német) 26-24 (12-15)

a Veszprém gólszerzői: Ilic 6, Lékai 5, Manaszkov, Gajic 4-4, Nagy L. 3, Sulic 2, Jamali, Marguc 1-1

A hazaiak közül ezúttal Ancsin Gábor és a francia William Accambray hiányzott a keretből, a szezont a vártnál gyengébben kezdő németeknél pedig a horvát Domagoj Duvnjak nem játszott sérülés miatt.

A meccs elején Steffen Weinhold góljainak és Andreas Wolff védéseinek köszönhetően ellépett a rendkívül gyorsan játszó vendégcsapat (3-7), ezért Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek már a tizedik percben időt kellett kérnie.

A folytatásban is sok ziccert kihagyott a Veszprém, de Renato Sulic beállásával támadásban és védekezésben is hatékonyabbá vált a játéka (10-10). Kilenc perc után szerzett ismét gólt a Kiel, és a szünetben újra hárommal vezetett, elsősorban Wolff kapus remek, ötvenszázalékos teljesítménye miatt (12-15).

Három hazai találattal kezdődött a második felvonás, és a 38. percben - a mérkőzés során először - a vezetést is átvette a Veszprém (18-17), mert a védekezése mellett a támadójátéka is egyre jobban működött, Mikler Roland pedig kiválóan védett. Mivel a németek cserekapusa, a dán Niklas Landin is elkapta a fonalat, a korábbiaknál kevesebb gól született.

Tíz perccel a vége előtt Nagy László egyik ujja megsérült, ennek ellenére a hajrában, döntetlen állásnál visszaállt (23-23) és gólt is szerzett. A második félidőben nemcsak a csapatkapitány, hanem többek között Dejan Manaszkov, Dragan Gajic és Momir Ilic is remekül játszott, így az előző idény BL-bronzérmese nagy csatában győzött.

A THW Kiel - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Steffen Weinhold volt nyolc találattal.

A veszprémiek jövő vasárnap a tavalyi BL-győztes lengyel Vive Kielce otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

szombaton játszották:

A csoport:

MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 26-26 (14-13)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×