eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Világbajnok a női öttusacsapat

Megnyerte a nők hagyományos csapatversenyét a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású válogatott, míg Földházi egyéniben ezüstérmet szerzett vasárnap a kairói öttusa-világbajnokságon.

Alekszejev egyéniben hetedik, a tavaly vb-aranyérmes Kovács pedig nyolcadik lett.

A döntő már szombaton elkezdődött a körvívással, amelyben ezúttal Földházi szerepelt a legjobban, 20 győzelemmel és 15 vereséggel a kilencedik helyen zárta az első szakaszt, ezzel biztos alapot teremtett magának a jó eredmény eléréséhez. A szombati folytatásban a 200 méteres úszásban a harmadik leggyorsabb volt, majd a lovaspályán egyetlen akadályt vert le, így a lövészetekkel kombinált futásnak másodikként vághatott neki, s bár az élcsoportban több helyen változott a sorrend, megtartotta pozícióját. Alekszejev és Kovács a reméltnél gyengébb vívással kezdett, de aztán fokozatosan lépett előre, ezzel az elmúlt év után ismét első lett a csapat.

A magyarok a hétfői zárónap előtt - amikor a vegyes váltót rendezik - három éremnél tartanak. Szombaton Kasza Róbert második lett a férfiak hagyományos versenyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×