eur:
392.72
usd:
362.64
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

Hosszú Katinkáék megfúrtak egy elnökjelöltet

Hargitay András nem kíván a Magyar Úszószövetség elnöke lenni.

Az úszó-szövetség szeptember 1-jére összehívott közgyűlésén tisztújítás esetén nem indul az elnöki posztért Hargitay András. A korábbi szövetségi kapitány a Borsnak azt mondta: azért nem pályázik, mert nem tudott beszélni Hosszú Katinkával és edző-férjével, Shane Tusuppal.

"Ők ketten ilyen horderejű kérdésben kikerülhetetlenek. Hallgatásuk számomra érthető válasz, következésképpen nem kandidálok"

- jelentette ki a lapnak.

Hargitay Andrásnak még 2015-ben vált fagyossá a viszonya az olimpiai bajnok úszóval, Shane Tusuppal nem is tudott kommunikálni.

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta: várhatóan Wladár Sándor személye mögött alakul ki konszenzus.

Szintén nem indul az elnöki posztért Kalaus Valter, de jelezte, elnökségi tag szívesen lenne.

Úgy tűnik, hárman pályázhatnak az elnöki posztra: Wladár Sándor, Czene Attila és Sárdi Ákos. Korábbi hírek szerint sokan Bienerth Gusztáv, a MÚSZ jelenlegi elnökének a lemondását követelik, és állítólag könnyebben elfogadnának a szövetség tagjai egy olyan új vezetőt, aki a sportágból érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Politikai és piaci turbulenciák – kiszámíthatatlan hét vár ránk

Politikai és piaci turbulenciák – kiszámíthatatlan hét vár ránk

A héten számos igazlmas, nemzetközi adat érkezik. Kínában a gazdaság lassulása miatt erősödnek a deflációs félelmek, így a szerdai kínai inflációs adatot sok befektető fogja figyelni. Csütörtökön és pénteken amerikai infláció és termelői infláció jön, amit minden befektető árgus szemekkel fog figyelni. Az amerikai gazdaság már lassul, így akár egy jobb inflációs adat zöld utat adhat a szeptemberi kamatcsökkentésnek. Pénteken a Michigan-index jön, amelynek az inflációs várakozásokról szóló komponensét a Fed is figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×