eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Fazekas-Zur Krisztina a társak lelkesedéséből építkezik

Fazekas-Zur Krisztina a társak lelkesedéséből építkezik

Egy évvel a riói győzelem után ezen a hétvégén a csehországi világbajnokságon folytathatja sikersorozatát a magyar női kajak négyes tagjaként Fazekas-Zur Krisztina. A Győr kétszeres olimpiai aranyérmese az InfoRádió Víztükör című műsorában beszélt a társak kicserélődéséről és a Takács Tamarával, Medveczky Erikával és Vad Ninettával alkotott négyes esélyeiről is.

Mennyire elégedett eddig a szezonjával?

Jól alakul az évem, bár voltak zökkenők. Az első válogató nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de az idei célkitűzés sikerült: olimpiai számban kerültem be a vb-csapatba, pedig ezt az évet kicsit lazábbra terveztük. Az elutazás előtti felkészülés jól sikerült. Kipihentem magam, az energiám is visszajött. A verseny előtti időszakot egyébként is szeretem, nagyon jó érzés, hogy gyorsan megy a hajó.

Új négyes indul Racicében. Mennyire kell irányítgatni a fiatalabb társakat?

Nem nagyon kell, mert ők is folyamatosan ebben a közegben vannak, együtt versenyzünk évek óta, senki nem ismeretlen.

Néha adok egy-egy tippet, de azok sem hatalmas titkok.

Mennyire furcsa, hogy a tavalyi társak nincsenek a mezőnyben, és a teljes magyar válogatott is alaposan átalakult?

Különböző okok miatt most többen nincsenek itt, de én ezeket a lányokat is régóta ismerem. Ez nem okozott hirtelen változást nekem. Nem szépítem, az olimpia után nehezebb volt motivációt találni. Az, hogy most másokkal ülök a hajóban, csak pozitív hatással van rám, mert óriási a lelkesedésük, és ebből én is építkezhetek. 

Mire lehet képes ez a négyes a csehországi vb-n?

Dobogóra várom magunkat. Az majd ott dől el, hogy az új-zélandiakat meg tudjuk-e verni. Mindent megteszünk ezért. Ha egy jó pályát tudunk menni, akkor az elvárásoknak megfelelően szerepelhetünk.

A versenyzésen túli reményei is vannak Racicében...

Igen, lesz egy szavazás a világbajnokság alatt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség sportolói bizottságába kerülnék be. Hárman pályáztunk, meglátjuk, hogy kire szavaznak a legtöbben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×