eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szívszorító fotók: drámai módon ért véget Usain Bolt utolsó versenye

Szívszorító fotók: drámai módon ért véget Usain Bolt utolsó versenye

Nem sikerült Usain Bolt búcsúja, ugyanis utolsó futásán megsérült, Mo Farah pedig ezüstéremmel fejezte be fantasztikus karrierjét szombat este a londoni atlétikai világbajnokságon.

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter az esti program zárószámában a 4x100 méteres váltó utolsó embereként volt érdekelt: a 30 éves klasszis a harmadik helyen, viszonylag nagy hátrányban kapta meg a botot, láthatóan hihetetlen erőket kellett volna megmozgatnia a sikerhez, azonban körülbelül 20 méter után begörcsölt és összeesett.

Bolt végül percekig feküdt a pályán, majd felkelt és az utolsó métereket sántikálva tette meg. A futamot nagy meglepetésre a britek nyerték.

A négyszeres ötkarikás aranyérmes Farah - aki mostantól fogva csak utcai versenyeken indul - a múlt pénteki nyitónapon 10 ezer méteren védte meg címét, most 5000-en is jó esélye volt erre. A versenyben azonban három etióp riválisa remek csapatmunkával a hajrában körbezárta, így nem hagyta neki, hogy előrekerüljön, végül Muktar Edris diadalmaskodott.

A 100 méteres női gátfutást az ausztrál Sally Pearson nyerte, aki ugyanebben a stadionban és versenyszámban a 2012-es olimpián is győzött. A világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison csak negyedikként ért célba.

Férfi tízpróbában a riói olimpia ezüstérmese a francia Kevin Mayer győzött, a gerelyhajítók között pedig a német Johannes Vetter az első, 89,89 méteres dobásával diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×