eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Márton Anita: Nem akartam elszalasztani a lehetőséget

Márton Anita: "Nem akartam elszalasztani a lehetőséget"

Nem akartam elszalasztani az éremszerzés lehetőségét - hangsúlyozta Márton Anita az InfoRádiónak, aki szerda este ezüstérmet nyert a női súlylökésben a londoni atlétikai világbajnokságon.

A friss világbajnoki ezüstérmes súlylökő elmondta, a verseny nehéz volt; nem volt kegyes az időjárás sem: egész nap szakadt az eső Londonban és hűvös volt.

„14 fokban kezdtük meg a versenyt és csak 11 volt, amikor befejeztük, nem voltak ideálisak a viszonyok, de próbáltam ezt figyelmen kívül hagyni és pozitívan szemlélni a helyzetet és a maximumot kihozni a napból.”

Az ötödik dobásnál a jamaikai versenyző két centivel szorította le a dobogóról Márton Anitát.

„Tudtam, éreztem, hogy sokkal jobb lökésre vagyok képes.

Nagyon jó állapotban érkeztem. Szerettem volna megjavítani a tavalyi országos csúcsomat, a 19 méter 87 centit, a húszméteres határt átlökni. Tudtam, hogy képes vagyok bármikor 19 méter fölött lökni. De nem jött össze, bár jól kezdtem a versenyt, a második lökésre javítottam, a harmadiknál megcsúszott a golyó a kezemben, a negyedik és az ötödik lökés technikailag nem volt az igazi.

Az utolsóhoz úgy álltam fel, hogy nem akarom elszalasztani a világbajnoki éremszerzés lehetőségét.”

Márton Anita úgy fogalmazott, az a legrosszabb egy versenyző életében, ha azonos eredménnyel, egy-két centivel, nagyon kicsivel szorul le a dobogóról. A Békéscsaba világbajnoki ezüstérmes súlylökője hozzátette: örült, kicsit meg is lepődött, mennyi magyar néző, szurkoló volt a londoni versenyen.

„Pihenni nem nagyon tudtam még, egyrészt nagyon későn értem vissza, a verseny után doppingvizsgálatra is kellett menni, volt egy kis ünneplés is. Egy ilyen nagy verseny után mindig nehezen tudok aludni: pörögnek a gondolataim. Reggel pedig kelni kellett, azóta folyamatosan csörög a telefonom, interjúkat adok és válaszolgatok az érkező üzenetekre.”

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják péntek este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×