eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Pályacsúccsal nyertek a Vivicittán

A brit Dan Nash és a magyar Staicu Simona egyaránt pályacsúccsal nyerte meg vasárnap a 32. Telekom Vivicittá budapesti városvédő futás félmaratoni számát.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a férfiaknál a címvédő Csere Gáspár 16 kilométeren át vezetett, ezután lehagyta őt brit vetélytársa, aki végül 1:06:50 óra alatt ért célba, megelőzve Galamb Csabát és Cserét. A bajnoknak volt kivel ünnepelnie győzelmét, mivel a 83 résztvevő ország közül Nagy-Britanniából érkeztek a legtöbben.

A női versenyen az immár kilencszeres győztes Staicu Simona szinte ellenfél nélkül, egy perc előnnyel ért célba 1:21:43 óra alatt.

A 45 éves Staicu rövid pihenő után a 10 kilométeren is elindult, ahol 13 másodperc hátránnyal a második helyre szorult a szekszárdi Ohn Kinga mögött. A klasszikus Vivicittá távon a férfiaknál a szentgotthárdi Koszár Zsolt megismételte két évvel ezelőtti győzelmét, megelőzve a riói olimpikon Józsa Gábort.

Félmaratonon 8000 egyéni és 1200 párosban futó nevező állt rajthoz, a kétnapos eseményre összesen 28 100 nevezés érkezett. A félmaraton és a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezték az 5 kilométeres Midicittát, a 2,5 kilométeres Minicittát és gyaloglást, továbbá versenyeztek háromtagú váltók és volt 600 méteres családi futás is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×