eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Magyar érintettjük is van a vad eredményeknek

A Chelsea többet nyert a hétvégi fordulóban, mint azt hívei legszebb álmukban remélték. Az Arsenal elleni sima, 3-1-es győzelem, valamint a Liverpool veresége két riválist is reménytelen helyzetbe hozott. Maradt a Tottenham és a Manchester City – tisztes távolságban.

Anglia

A londoni „kékek” egy vitatható, de helyesen megadott góllal kerültek előnybe az Arsenal elleni rangadón, a Stamford Bridge-en. Diego Costa kapufája után a labda felpattant, Marcos Alonso pedig erőszakosan felugorva, könyökével Bellerint is megütve, de a labdáért harcolva, bebólintotta azt a hálóba. A spanyol védő, aki az idény talán legnagyobb felfedezettje a Chelsea-nél, már négy bajnoki gólnál tart, megközelítette a házi góllövőlista (Diego Costa és Eden Hazard mögötti) harmadik helyezettjeit, Pedrót és Williant.

Eden Hazard maga is szerzett egy gólt, nem is akármilyent. Azt mondta a meccs után, hogy szerzett már néhány látványosat, de ez az egyik favoritja, mert az Arsenal ellen érte el, s döntő gól volt. Lehetett volna még büszkébb: az idény egyik legszebb szólóját zárta le parádés góllal. Az utolsó percekben Petr Cech hibájából Cesc Fabregas emelt a kapuba, majd az ugyancsak csereként beállt Olivier Giroud szépített. Fabregas először szerzett gólt korábbi klubja ellen.

A Chelsea a legutóbbi kilenc hazai bajnokiját megnyerte, méghozzá 27-4-es gólkülönbséggel.

Mind a kilenc bajnokiját megnyerte az idényben, amelyen Hazard gólt szerzett. Az Arsenal a legutóbbi kilenc fordulóban négyszer is kikapott – ezt megelőzően 35 meccsen szedett össze négy vereséget.

A Liverpool 2-0-ra kikapott a kiesés ellen harcoló Hull Citytől. Jürgen Klopp együttese a legutóbbi tíz mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, kiesett az FA-kupából és a Ligakupából, s elveszítette a reményét a bajnoki címre. A mostani állás szerint még a BL-szereplés jogáért is nagyon kell kapaszkodnia.

A Tottenham, ha nem is könnyen, de Harry Kane tizenegyes-góljával megverte a Middlesbrough együttesét. Tizenegy éve nem volt ilyen jó a Spurs hazai mérlege, mint most.

A Manchester City nagyon megszenvedett a Swansea City ellen. Gabriel Jesus vezető gólja után a vendégek a második félidőben kiegyenlítettek a 81. percben az izlandi Gylfi Sigurdsson góljával, de az új brazil szerzeménynek a 92. percben volt még egy nagy húzása.

Eddigi három bajnokiján három gólt szerzett, mindkettőn, amelyiken a kezdő csapatba került, a mezőny legjobbja volt. Korábban mindössze két brazil szerzett gólt az első két, kezdőként töltött meccsén a Premier League-ben, különleges, hogy mindkettő, Geovanni és Robinho is a Man City tagjaként.

Folytatta remek sorozatát a Manchester United, 3-0-ra verte idegenben a tavalyi bajnok, de a kiesőhelytől már csupán egy pontnyira lévő Leicester Cityt.

A három gólt, mindössze nyolc játékperc alatt, a 40. és a 48. perc között, Mhtarjan, Ibrahimovic és Mata szerezte. José Mourinho vagy nagyon óvatos, vagy nagyon udvarias, azt mondta a mérkőzés előtt, hogy nem téveszti őt meg a Leicester helyezése, az ellenfél tudásából indul ki. Talán ő is nehezebb mérkőzésre számított.

Olaszország

Olaszországban a Juventus–Internazionale rangadó volt a sláger. A torinóiak sorozatban a 28. hazai bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, 1-0-ra verték a december 2. óta mind a hét bajnoki meccsét megnyerő Intert. A milánói fekete-kékek nagy menetelését Cuadrado gólja zárta le.

Két „vad” eredmény is született, a Napoli klubrekordot jelentő idegenbeli győzelmet aratott, 7-1-re verte a Nagy Ádámmal felálló Bolognát.

Hamsik és Mertens is három-három gólt ért el. Még rajtuk is túltett a laziós Parolo, aki 32 évesen mesternégyessel járult hozzá csapata 6-2-es idegenbeli győzelméhez Pescarában. Az idény során mindössze egy gólt szerzett korábban. Továbbra sem megy a Milannak. A piros-feketék, minden sorozatot figyelembe véve, negyedszer kaptak ki sorozatban.

Spanyolország

Spanyolországban a Barcelona erősen tartalékos összeállításban is könnyedén, 3-0-ra verte az Athletic Bilbaót.

Ezúttal a Luis Suárez helyén játszó Francisco Alcacer, a Sergi Robertót helyettesítő Aleix Vidal, s természetesen Lionel Messi szerzett gólt.

A Sevilla csak 0-0-ra végzett a Villarreallal, miután Samir Nasri kihagyott egy büntetőt. A Real Madrid vigói mérkőzése elmaradt, miután a rendkívüli szélben megrongálódott, s balesetveszélyessé vált a stadion tetőszerkezete.

Németország

Németországban nem nyert sem az első, sem a második. A Bayern München legalább pontot szerzett – de Ancelotti csapata okozta a nagyobb meglepetést. Már az első negyedórában kialakult a végeredmény, Lewandowski gólját Naldo, a Schalke brazilja kiegyenlítette (1-1). A bajorok az idényben harmadszor nem tudtak nyerni hazai bajnokin.

Az RB Leipzig biztosan második, de újabb rangadót veszített. Dortmundban Aubameyang szerezte az egyetlen gólt, a BVB hívei örülhettek, hogy a csatár már visszaért az Afrika Kupáról.

Nagyszerű napja volt Szalai Ádámnak, a Hoffenheim a hajrára beszálló csatára két gólt is szerzett.

A magyar válogatott középcsatára három gólt ért el eddig a Bundesliga 2016–2017-es idényében, mindent a Mainz ellen. Két gólt legutóbb 2013. október 5-én, az Augsburg ellen szerzett egy mérkőzésen a Bundesliga 1-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×