eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rangos nemzetközi eseménynek lesz a magyar kajak-kenu sportág a házigazdája

Lezárult a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség 36. Kongresszusa Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy a rendkívül rangos eseménynek két év múlva a magyar kajak-kenu sportág lehet majd a házigazdája.

A tisztújítás során ismét bizalmat kapott, így már harmadik olimpiai ciklusának kezdhet neki az eddigi elnök, a spanyol Jose Perurena Lopez, aki újraválasztása után beszédében elmondta, hogy rendkívül büszke azokra a csütörtökön elfogadott szervezeti változásokra, amelyek biztosítják a sportág globális képviseletét az ICF-en belül.

A legfontosabb újítás, hogy a kontinentális kajak-kenu szövetségek elnökei mostantól bekerülnek az ICF végrehajtó bizottságába.

“Óriási megtiszteltetés, hogy a Tokiói olimpiáig vezethetem a sportágat, hiszen eddig is az egész életem a kajak-kenuról szólt. Nagyon örülök, hogy a csütörtöki rendkívüli kongresszuson a küldöttek megszavazták az új irányítási struktúránkat. Szintén fontos előrelépés, hogy már nemcsak a vízen, hanem az elnökségben is egyre inkább megvalósul a nemek egyenlősége, ezt bizonyítja az is, hogy az idei tisztújításon éppen annyi hölgy szállt harcba az alelnöki pozíciókért, mint ahány férfi kolléga” – mondta Jose Perurena, aki beszédében megköszönte az azeri kajak-kenu szövetségnek a kongresszus lebonyolítását is.

Újraválasztották alelnöknek a franciák háromszoros olimpiai bajnokát, Tony Estanguet-et, szintén alelnök lett a Német Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Thomas Konietzko is. Az ICF eddig első alelnökének, Vaskuti Istvánnak a helyére pedig a Dél-Amerikai Kajak-Kenu Szövetség női vezetője, az argentin Cécilia Farias került.

A fontosabb tisztségek közül említésre érdemes, hogy az ICF pénztárnoka továbbra is az olasz Luciano Buonfiglio marad, valamint megtartotta pozícióját a gyorsasági bizottság élén a kanadai Frank Garner is, aki ezen a szavazáson szoros versenyben múlta felül Moszkva olimpiai bajnokát, Vaskuti Istvánt.

A kongresszus döntött arról is, hogy Stand Up Canoe néven új szakágat hoz létre az ICF berkein belül- olvasható a magyar szövetség honlapján.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×