eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Babos Tímeának a legjobb tízben a helye

Babos Tímea képes lehet bejutni a legjobb tíz közé a világranglistán – vélekedett Taróczy Balázs a legfrissebb rangsorban a 26. helyen álló teniszezőről. A korábbi kétszeres Grand Slam-győztes szerint a játékos formája alapján a harmadik fordulón is túljuthatott volna az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

„Babos Tímea képességei, ambíciója és a jelenlegi formája alapján akár a legjobb tízbe is bekerülhet a világranglistán” – mondta Taróczy Balázs korábbi párizsi és wimbledoni párosbajnok a 23 éves teniszezőről, aki pályafutása legjobb helyezését elérve a 26. a legfrissebb rangsorban a most véget ért amerikai nyílt teniszbajnokságot követően.

A korábbi klasszis szerint sok olyan versenyző van az első tízben, akit Babos Tímea le tud győzni. A továbblépés csak azon múlik, hogy mennyi hit és vágy van benne arra, hogy még előrébb jusson – vélekedett.

Taróczy Balázs emlékeztetett arra, hogy a magyar teniszező már évek óta ott szerepel a legjobbak között.

„Évről évre lépked előre, és most tett egy igazán nagy lépést. A kiemelése is segítette, hogy a harmadik fordulóig legyen esélye eljutni, és érvényesítette a papírformát” – mondta a US Openről.

A korábbi klasszis szerint Babos a harmadik fordulóban is jól játszott Simona Halep ellen, akit korábban Budapesten már legyőzött Fed-kupa meccsen, most azonban a román versenyző jobb volt nála.

A kétszeres Grand Slam-győztes úgy látja, Babos Tímea akkor léphet még előrébb, ha a fontos pillanatokban is győzni tud, és még jobban hisz a képességeiben.

Taróczy Balázs az első fordulóban kiesett Fucsovics Mártonról azt mondta, bár Nicolas Almagro korábban ért el jó eredményeket, a magyar játékos jobb képességekkel rendelkezik, nyerhetett volna spanyol riválisa ellen. Az idei szezon első feléhez hasonlóan tovább kell fejlődnie, és akkor győzhet egy Grand Slam-verseny főtábláján – vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×