eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szabadlábon a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ír tagja

Szabadlábra helyezték Patrick Hickeyt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ír tagját, de Brazíliát egyelőre nem hagyhatja el.

A 71 éves sportvezetőt azért vették őrizetbe augusztus 17-én a Rio de Janeiró-i olimpián, mert két olyan céggel is kapcsolatban állt, amelyek jegyüzérkedéssel hozhatók összefüggésbe.

Hickeyt előbb előállították egy hotelben, majd rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Amikor egészségi állapota megengedte, előzetes letartóztatásba került.

A brazil hatóságok kedden közölték, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de mivel az ügyben még tart a nyomozás, az illetékes bíró úgy döntött, hogy bevonja az útlevelét és a sportdiplomata nem hagyhatja el az országot.

Hickey a botrány kirobbanása után lemondott a nemzetközi olimpiai mozgalomban betöltött minden tisztségéről, így a Ír és az Európai Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról, a NOB végrehajtó bizottsági tagságáról, valamint a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének alelnöki posztjáról.

Rajta kívül hat személy útlevelét vették el a brazil hatóságok, melyek számítógépeket, mobiltelefonokat és belépőket is lefoglaltak.

A 13 gyanúsított részt vett mintegy ezer belépő túlárazásában, amelyek értékesítéséből 10 millió realos (868,8 millió forint) haszonra tehetett volna szert, miközben a terjesztő THG Sports elnevezésű cég nem volt jogosult az olimpiai jegyek forgalmazására.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×