eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Búcsúzott Fucsovics

Fucsovics Márton három szettben, 6:1, 6:4, 7:6-ra kikapott a spanyol Nicolas Almagrótól az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Az élete első főtáblás Grand Slam-mérkőzését vívó magyar játékos - aki 155. a világranglistán - megilletődötten kezdett az ATP-rangsorban 46. riválisa ellen, aki 2011 májusában kilencedik is volt. A spanyol játékos 28 perc alatt nyerte az első szettet, amelyben mindössze egy gémet engedett át Fucsovicsnak.

A második játszma kiegyenlítettebb volt, a 31 éves, 13 tornán győztes Almagrónak 43 percre volt szüksége a négy játékot nyerő Fucsovics ellen, aki a harmadik felvonásban brékhátrányból egyenlített. A rövidítésben Fucsovicsnak szettlabdája volt, ám nem tudott élni vele, a spanyol pedig végül 64 perc alatt megnyerte a játszmát, s egyúttal a - 2 óra 16 perces - mérkőzést.

A 24 éves Fucsovics 15. nekifutásra verekedte fel magát a selejtezőből GS-verseny főtáblájára. Legutóbb 2002-ben volt magyar férfi játékos az elitmezőny tagja a US Openen, méghozzá éppen Fucsovics edzője, a 2004-ben visszavonult Sávolt Attila, aki azonban nem tudott meccset nyerni. A legutóbbi főtáblás meccsgyőzelemre New Yorkban 1984-ben került sor, akkor Taróczy Balázs jutott el a második körig.

Az előző magyar Grand Slam-főtáblás is Sávolt Attila volt, aki 2003-ban a Roland Garroson szerepelt, és a harmadik fordulóban esett ki.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×