eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Takács Orsolya: "Még mindig szerveződik a csapat"

A magyar női vízilabda-válogatott center-bekkje az 5-3-as vereség ellenére a remek védekezést méltatta az ausztrálok elleni mérkőzés lefújása után. Az InfoRádiónak elmondta: jelenleg a csapategység elérése fontosabb, mint az eredmény.

Öt helyen változtatott a kapitány az Olaszország elleni szerdai mérkőzéshez képest. Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Kasó Orsolya, Szilágyi Dorka és Gangl Edina került be a csapatba, bár utóbbi játékos végül nem ugrott a medencébe.

Nagy irammal kezdődött a találkozó. Noha az első negyedben egyszer sem vezetett Bíró Attila együttese, az eredmény mellett a játék képe is szoros és küzdelmes összecsapásról árulkodott. A negyed során háromszor is vezetett Greg McFadden-alakulata, a magyarok kétszer is egyenlítettek a csapatkapitány, Keszthelyi Rita révén. Először távoli bombája talált utat a hálóba, másodszor pedig büntetőből volt eredményes.

Masszív védekezéssel operált Ausztrália védelme: a szinte falként funkcionáló védőgyűrűről rendre visszapattantak az eleresztett dobások, ha a labda mégis eljutott a kapuig, a hálóőr volt résen. Így a nagyszünetre 4-2-es ausztrál vezetéssel mehettek a csapatok.

A folytatásban a védekezés magasiskolájából adott leckét mindkét oldal, az ausztráloknak kétszer mégis sikerült betalálniuk. Ezzel Magyarország válogatottja 5-3-ra kapott ki Ausztráliától a BENU-kupa második játéknapján.

Takács Orsolya, a válogatott center-bekkje szerint nem az eredmény, hanem a mutatott játék volt a fontos. Örült, amiért az előző, az olaszok elleni meccs óta védekezésben sokat fejlődött a csapat.

"Nem jó érzés kikapni. Nagyon nehéz volt ilyen sok center ellen játszani, ezért külön dicséretet érdemel a védelem. A góllövés még hátra van, de nem hiszem, hogy el vagyunk késve, hiszen még mindig szerveződik a csapat" - magyarázta Takács Orsolya az InfoRádiónak.

Spanyolország lesz a magyar női vízilabda-válogatott pénteki, s egyben utolsó ellenfele ezen a tornán. A találkozót 19 órától élőben közvetíti az M4 Sport csatorna. Takács Orsolya szerint ezen a meccsen sem az eredmény, hanem a csapatként egységesebbé válás lesz a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×