eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Bíró Attila: „A saját tempónkba fáradtunk bele”

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az Olaszország elleni, budapesti felkészülési találkozó első két negyedében minden a megbeszéltek szerint működött, a folytatásban viszont elfáradtak a játékosai.

Az olaszok elleni BENU-kupa találkozó jól kezdődött szerda este: Bujka Barbara két góljának köszönhetően hamar előnybe került a magyar csapat. A támadójáték mellett sikeres volt a védekezés is: a védelem többször is önfeláldozó blokkokkal segítette Bolonyai Flóra kapust, aki egyébként óriási bravúrokat mutatott be az összecsapás egészében.

A magabiztos játék egészen a második negyedig tartott ki, a nagyszünetben még 7-4-re vezetett a magyar válogatott. Ám amilyen szervezett és egységes volt Bíró Attila együttese az első két negyedben, olyannyira szétesett a folytatásban. Ötöt kapva, egyet sem dobva zárta a harmadik etapot, de a zárónegyedben sem lett jobb a helyzet: szinte semmi sem sikerült az Európa-bajnok válogatottnak. A Széchy-medence eredményjelző táblája az utolsó dudaszónál 10-7-es eredményt mutatott.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint két ellentétes „félidőt” láthatott a kilátogató közönség. „Az első játékrész jónak ítélhető, nemcsak a gólok száma miatt, hanem a védelem is egységes volt. A másodikban viszont hiába tudták a lányok, hogy mit kell csinálni, mégsem sikerült feltörni az olaszok zónavédekezését. Ráadásul amikor sikerült, pontatlanok voltunk. Mi fáradtunk bele a saját magunk által diktált tempóba” – összegezte a mérkőzést a szakvezető az InfoRádiónak.

Szücs Gabriella, a válogatott szélsője osztotta mestere véleményét, elmondása szerint a harmadik negyedben a csak „szokásos” hullámvölgybe kerültek. Már a mérkőzés előtt szó volt arról, hogy az olaszok lefordulásból ne lőjenek gólt, ne alakíthassanak ki centerakciót.

„Ez mind megvalósult a harmadik negyedben, onnantól kezdve kapkodtunk, a végére pedig el is fáradtunk egy kicsit” – mondta az egy gólt szerző Szücs Gabriella, majd hozzátette: a hibáikból tanulnak, hogy a mai, 20.30-kor kezdődő, Ausztrália elleni mérkőzést sikerrel vegyék a Széchy-uszodában.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×