eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

BL-selejtező - Idegenbeli döntetlennel kezdett a Ferencváros

A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el az albán Partizani vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, a párharc szerdai első mérkőzésén.

A magyar bajnok és kupagyőztes a júniusi sorsolás nyomán a Skenderbeúval találkozott volna, csakhogy az albán bajnokot egy évre kizárta a nemzetközi kupasorozatokból az európai szövetség (UEFA), amelynek döntését később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is jóváhagyta. Az UEFA ezt követően az ezüstérmes Partizanit átsorolta az EL-ből a BL-be.

BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Partizani (albán)-Ferencváros 1-1 (0-0)

Elbasan, v.: Benoit Millot (francia)

gólszerzők: Fili (47.), illetve Böde (71.)

sárga lap: Nalepa (23.), Dilaver (54.), Ramírez (64.)

Partizani:

Hoxha - Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi - Trashi - Ramadani, Vila (Atanda, 82.), Torassa (Ekuban, 67.), Batha - Fili (Volás, 85.)

Ferencváros:

Dibusz - Ramírez, Pintér, Leandro, Dilaver - Gera, Nalepa, Djuricin (Böde, 66.), Nagy D. (Trinks, 88.) - Radó (Sesták, 66.), Lovrencsics

Mindkét csapat a biztos védekezésre alapozta játékát, az első félidőben a Ferencváros futballozott minimális fölényben, de komoly helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani.

A második játékrészből mindössze másfél perc telt el, amikor az eladott labdára Fili csapott le, és 18 méterről hatalmas gólt lőtt.

A vezetés megszerzése után kontrákra rendezkedett be a hazai csapat, egy ilyen gyors ellentámadás végén Fili kis híján megduplázta az előnyt.

Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője a 66. percben kettős cserével próbált frissíteni csapatán, ami sikerült is, hiszen öt perccel később az Európa-bajnokságon is szerepelt Böde Dániel rázta le magáról emberét, és emelt kiszorított szögből a kapuba.

Az egyenlítést követően állandósult a Ferencváros fölénye, de az eredmény már nem változott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×