eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kassai: Az elsőtől az utolsó sípszóig ott voltunk

A legnagyobb sikernek azt tartja Kassai Viktor, hogy a magyar bírói csapat az "elsőtől az utolsó sípszóig" ott lehetett a vasárnap zárult franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

"Nagy büszkeség számomra, hogy majdnem száz bíróval kezdődött az Európa-bajnokság, s amikor már csak heten voltunk, akkor is volt magyar" - nyilatkozta a 40 éves játékvezető, aki segítői, Ring György, Bognár Tamás és Farkas Ádám, valamint Berzi Sándor, az MLSZ-alelnöknének társaságában vett részt kedden egy sajtóbeszélgetésen, amelyen beszámolt a kontinensviadalon történtekről.

Kassainak és csapatának három találkozó jutott az Eb-n, ők működtek közre a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen (2-1), az Olaszország-Svédország csoporttalálkozón (1-0), illetve a német-olasz negyeddöntőben (1-1), amely a világbajnok sikerét hozta büntetőkkel. A magyar játékvezetői csapat jó eséllyel pályázott a fináléra is, végül azonban az angol Mark Clattenburg kapta a döntőt, Kassai pedig negyedik játékvezetőként, Ring György tartalékként működött közre.

Kassai hangsúlyozta, a "pohár majdnem tele van, még ha félig van, akkor is", hiszen a nyitómérkőzés, egy komoly csoporttalálkozó, és talán a legnagyobb presztízsű negyeddöntő jutott nekik, utóbbit követően még Ring György is megdicsérte, pedig kollégája, állítása szerint szűkmarkúan bánik az ilyen szavakkal.

Berzi Sándor kiemelte, kiválóan teljesített a magyar játékvezetői csapat - ezt az MLSZ és az elnökség nevében meg is köszönte -, pedig nem volt egyszerű feladatuk, hiszen június 1-vel több új szabály is életbe lépett a labdarúgásban, ezért a legnagyobb kockázatú a nyitómérkőzés volt, amely a játékvezetés szempontjából az egész tornát meghatározta. Berzi Sándor megjegyezte, a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-n elkövetett hibát követően - az ukrán-angol találkozón a hazaiaknak nem adott meg Kassai egy gólt, mert az asszisztens, Vad II István nem vette észre, hogy a labda áthaladt a gólvonalon - visszajöttek a legmagasabb szintre.

A franciaországi kontinensviadalon Kassainak nem kellett ehhez hasonló fajsúlyos döntést meghoznia, ugyanakkor egy érdekes feladattal is szembe találta magát, amikor a döntő utolsó perceiben a sérülése miatt lecserélt Cristiano Ronaldo gyakorlatilag edzőként irányította csapattársait a partvonal mellől. "Azt gondolom, én sem tudnék ülni hasonló helyzetben. Ez egy teljesen normális, emberi dolog volt, és azt hiszem, ebben a helyzetben egy játékvezetőnek kellően empatikusnak kell lenni" - elevenítette fel a portugál-francia (1-0) finálé utolsó pillanatainak az MTI-nek Kassai.

Az Eb-n nem volt kirívó játékvezetői hiba, Bognár Tamás megjegyezte, ez legfőképpen a játékosok hozzáállásán múlt, hiszen nem volt sok a reklamálás.

Ring György hangsúlyozta, gyakorlatilag két éven keresztül készültek a kontinensviadalra, de megérte, mivel összességében pozitív volt a játékvezetés vízhangja.

Farkas Ádám megjegyezte, ő még csak két éve nemzetközi játékvezető, így számára különösképpen nagy élmény volt belecsöppenni az Európa-bajnokság világába, hozzátette, számára is a német-olasz negyeddöntő jelentette a csúcspontot.

A magyar játékvezetői csapat - amely konkrét ítéletekről nem beszélhetett - elmondta, különleges élmény volt az Európa-bajnokság abból a szempontból is, hogy hazájuk válogatottja is érdekelt volt a tornán. Mint azt megjegyezték, az első mérkőzés előtt még nem igazán beszéltek a körülöttük lévők a magyarokról, ám a torna előrehaladtával folyamatosan fogadták a dicséreteket és a gratulációkat.

Az olimpiai- és Bajnokok Ligája-döntőben is bíráskodó Kassai leszögezte, nagy sikernek tartja, hogy harmadik Eb-jén dirigálhatott, s összességben nézve jó teljesítménnyel térhettek haza.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×