eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kihajózott Fa Nándor

Fa Nándor magyar idő szerint péntek éjjel elindult Newportból, hogy versenytempóban teljesítse a New York-Vendée távot, a novemberi Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyre készülve.

A Spirit of Hungary csapatának tájékoztatása szerint Fa Nándor eredetileg három napot töltött volna Newportban, hogy elvégezze hajója ellenőrzését, megoldja az esetleges javításokat és módosításokat, megvásárolja a visszaúthoz szükséges élelmiszert, de a második nap délutánján elemezte az időjárás-előrejelzést, majd a kihajózás mellett döntött.

A magyar hajós két társával 19 nap alatt ért át a franciaországi Les Sables d'Olonne-ból az Atlanti-óceánon Amerikába, visszafelé azonban szólóban vitorlázik, hogy teljesítse a Vendée Globe kvalifikációját.

Fa Nándor májusban kénytelen volt lemondani a részvételt az Atlanti-óceánt átszelő versenyen, mert nem készültek el időben hajója, a Spirit of Hungary új vitorlái.

A Vendée Globe november 6-én rajtol Les Sables d'Olonne-ból. Fa Nándor - aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője - a legjobb nem francia versenyzőként az ötödik helyen végzett az 1992-93-as földkerülő versenyen. Útja 128 napig tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×