eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Le lehet győzni Kammereréket?

Csütörtökön a férfi négyesek versenyével megkezdődik a 2. olimpiai válogató Szegeden. Férfi K-4 1000 méteren mindössze egyetlen ütközet van az olimpiai indulásért, igaz, a válogatási elvek szerint a moszkvai Európa-bajnokság eredménye alapján a szakmai igazgató dönthet úgyis, hogy új válogatót ír ki - számol be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja, a kajakkenusport.hu.

Ami az elmúlt években nem jött össze, sikerülhet-e az olimpia esztendejében? Lesz-e olyan négyes Magyarországon, amely megszorítja az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, Európa Játékok-győztes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kvartettet?

Az elmúlt olimpiai ciklusban ez senkinek sem sikerült, és Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai rendre a dobogón végeztek a világversenyeken. Tavaly a bakui Európa Játékokon győzött az egység, majd a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon ezüstérmes lett. Idehaza pedig az edzők fejében elkezdtek formálódni az „ellennégyesek”, amelyen csütörtökön délután szintén felsorakoznak majd a Maty-éren.

„Kipróbált, sokat megélt hajó a mienk. A munka bennünk van és ez a lényeg – mondta az egységről Pauman Dániel, aki szereti, hogy – a nőkkel ellentétben, ahol az egyes és páros eredmények alapján állítják össze a négyest – külön rangja van ennek a válogatónak. – Két hete, a racicei Világkupán már kipróbáltuk magunkat, hasznos volt a válogató előtt egy éles versenyt abszolválni. De tudjuk jól, hogy ez a hazai verseny teljesen más atmoszférájú, teljesen más hangulatú lesz, mint az a regatta. Négy év alatt már elég sok egység jött ellenünk, próbáljuk most is megvédeni a helyünket és jól szerepelni a válogatón.”

Fábiánné Rozsnyói Katalin négyesének két kiemelkedő ellenfele lesz. Hüvös Viktor versenyzői, vagyis Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf és Boros Gergely a duisburgi Világkupán „tesztelték le” magukat. Noha akkor nem sikerült bejutniuk az A döntőbe, ez nem törte meg a lendületüket, hiszen edzésből, munkából érkeztek arra a viadalra.

„Hogy mi lesz csütörtökön? Megjósolhatatlan. A mi négyesünk teljesen új és igazán élesben még nem versenyeztünk, hiszen Duisburgban csak felmértük, hogy abban az időszakban hol tartunk. A lényeg most jön, s meglátjuk, mit tudunk” – magyarázta az olimpiai bajnok Dombi Rudolf.

Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző négyesének két kiemelkedő ellenfele lesz. Hüvös Viktor versenyzői, vagyis Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf és Boros Gergely a duisburgi Világkupán „tesztelték le” magukat. Noha akkor nem sikerült bejutniuk az A döntőbe, ez nem törte meg a lendületüket, hiszen edzésből, munkából érkeztek arra a viadalra.

„Hogy mi lesz csütörtökön? Megjósolhatatlan. A mi négyesünk teljesen új és igazán élesben még nem versenyeztünk, hiszen Duisburgban csak felmértük, hogy abban az időszakban hol tartunk. A lényeg most jön, s meglátjuk mit tudunk” – magyarázta az olimpiai bajnok Dombi Rudolf.

Kiss István két négyest nevezett, meglehetősen erősnek tűnik a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összetételű csapathajó.

„Noha az elmúlt időszakban Hufival és Bencével főként egyesre és párosra készültünk, hiszen ezekben a számokban már van egy-egy győzelmünk a válogatón, azért a négyessel igyekeztünk foglalkozni. És nem csak az én kezem van benne, szakosztály igazgatónk, a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor rengetget dolgozott a csapathajókkal, valamint Kugler Attila trénere, Czeglédi Gábor is segített – mondta a sportszövetség portáljának Kiss István, aki örül, hogy ebben az összeállításban tudnak indulni. – Jónak tartom az egységünket és látok a srácokban fantáziát. Még akkor is, ha kilencven százalékban Kammerer Zoliék számítanak a fő esélyesnek. De bízom benne, hogy szoros versenyt tudunk vívni velük.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×