eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Indul a budapesti szlalom kajak-kenu pálya tervezése

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve.

A magyar szövetség (MMKSZ) szerdai hírleve emlékeztet: a kormány néhány hete határozatban döntött arról, hogy a tervezésre biztosítja a szükséges anyagi erőforrásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán az Országházban fogadta José Perurena Lopezt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökét, Simon Tolusont, az ICF főtitkárát, valamint Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét. A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is. A megbeszélésen szó esett arról a kormányzati szándékról is, hogy Budapesten szlalom pálya létesüljön.

"Arról beszélgettünk, hogy hol épülhetne meg a pálya" - idézte a hírlevél Baráth Etelét. "Eddig két helyszín merült fel, Csepel és az észak-budai rész. A szlalom szakágban négy aranyérmet osztanak az olimpián, ezekért mi eddig nem tudtunk versenybe szállni, mert nincs pályánk. A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen az ICF vezetői elmondták, hogy egy szlalom pálya létesítése megtérülő beruházás lehet, mert a szabadidősportban és az utánpótlásképzésben is használható egy ilyen létesítmény, valamint biztosítottak bennünket a támogatásukról."

A két hete elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig el kell készülnie, valamint felkérték a kormánybiztost arra, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a létesítmény megvalósíthatóságára vonatkozó beruházási terv is.

"Segítséget fogunk kapni az ICF-től, hogy ezek a műszaki tervek minél előbb elkészülhessenek. Ha ez még idén összejön, akkor jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető, ha a főváros olimpiát rendezhet. Meggyőződésem, ha megvalósul ez a beruházás, és átadjuk a pályát, akkor az egy újabb érv lehet Budapest mint a 2024-es olimpiára kandidáló város mellett" - tette hozzá Baráth Etele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×