eur:
394.87
usd:
367.59
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Kovács és Janics elkerüli egymást

Szerdától péntekig rendezik a kajakozók és kenusok első olimpiai válogatóját Szegeden. Storcz Botond, a magyar felnőtt válogatott vezetőedzője az InfoRádiónak elmondta, hogyan lehet az egyes számokban megszerezni a riói olimpiai indulás jogát.

„A nem olimpiai számok közül egyedül a női kenu párosban rendezünk válogatót most Szegeden. Az első válogató célja, hogy mindenki az olimpiai versenyszámokra fókuszáljon, legyen kiélezett csata, a legjobbakat is késztessék a feltörekvők nagy küzdelemre, majd a riói játékok programján szereplő többi számban a második válogató egyedül dönt majd a moszkvai Eb-re utazó csapatról. Négyesben sem lesz ezen a héten verseny, férfi kajakban a második válogató határoz, a női négyest pedig én állítom össze az egyesbeli teljesítmények alapján” - fejtette ki Storcz Botond.

Megjegyezte, hogy vannak speciális versenyszámok is, amelyekben már a jövő héten eldől az olimpiai indulás kérdése.

„A számok többségében a mostani első helyezett 1-0-ra vezet, és magabiztosan várhatja a júniusi Eb előtti második válogatót. Három számban viszont előfordulhat, hogy nem lesz újabb hazai olimpiai válogató: női kajak egyesben 500 méteren és férfi kenu kettesben 1000 méteren a szegedi csata első két helyezettje indulhat majd a jövő hétvégi, duisburgi Világkupa-versenyen, és ha a mostani győztes helyezéstől függetlenül a németországi pályán is megelőzi riválisát, bekerül a riói csapatba. Női kajak egyesben 200 méteren is ez a helyzet, ha nincs átfedés az 500 egyessel. Ha mégis ez történne, akkor a legrövidebb távon lesz válogató júniusban” - tette hozzá az InfoRádiónak a szakvezető.

Storcz Botond elmondta, hogy a sportág egyik legrutinosabb aktív képviselője, Kökény Roland (Honvéd) múlt heti betegsége miatt kihagyja a versenyt.

Nem ritka a párosok mezőnyében az Újpest-Ferencváros kombináció sem, így például Kökény Roland korábbi párostársa, a vele Londonban olimpiai aranyérmes Dombi Rudolf (UTE) az FTC-s Bán Kristóffal egy hajóban szerepel Szegeden.

A kajakkenusport.hu oldalon elérhető teljes nevezési lista alapján női kajak egyesben Kozák Danuta (Újpest), Szabó Gabriella (Honvéd), Kovács Katalin (Honvéd) csak 500-on, Douchev-Janics Natasa pedig kizárólag 200-on méretteti meg magát. A Győr háromszoros olimpiai bajnoka 500 párosban végül nem Bodonyi Dórával (Szolnok), hanem klubtársával, Fazekas-Zur Krisztinával indul majd.

Az egyes szakágak indulóról készült elemzést ide kattintva olvashatja.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×