eur:
395.58
usd:
368.65
bux:
71911.72
2024. július 2. kedd Ottó

Faragó Tamás: Sima győzelemmel kezdünk vasárnap

Vasárnap kezdődik, és egy egy héten át tart az az olimpiai selejtezőtorna, ahol a magyar férfi vízilabda válogatott kivívhatja a riói részvételt. Ehhez a legjobb négy között kell végeznie, ami az olimpiai bajnok Faragó Tamás szerint nem jelenthet problémát.

„Furcsa, hogy a magyar vízilabda-válogatott olimpiai kvalifikáción vesz részt, ez a férfi válogatottnál nem természetes, mert mindig egyenes ágon kijutott az olimpiára. Ettől függetlenül ennek a tornának a jelentősége az, hogy kijussunk az olimpiára, ami szerintem a magyar válogatottnak nem okozhat gondot, mert az erőviszonyokat figyelembe véve toronymagasan a legerősebb csapat” - mondta Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hozzátette:  elvileg meg is kellene nyernünk a tornát, a végére egy spanyol-magyar döntő is lehetséges, de ez teljesen független a végső céltól.

„A cél az, hogy a legjobb négy közé kerüljünk és megnyerjük a negyeddöntőt. Ha számolgatunk, akkor valószínűleg Hollandiával vagy Németországgal kerülünk össze, ami a két csapat minőségét figyelembe véve, öt-hat gólos különbséget jelent” - fogalmazott a vízilabdázó.

Faragó Tamás szerint a franciák elleni nyitómérkőzés vasárnap délután sima győzelem lesz.

„Gyenge csapat ellen jól játszani csak klasszisok képesek. Ennek a mérkőzésnek elsősorban az a célja, hogy tovább tréningezzünk, készüljünk a negyeddöntőre és ne blamáljuk magunkat. A francia csapat jobb, mint gondolnánk, de a végeredmény úgyis tíz gólos különbség lesz. Viszont nem mindegy, hogy milyen minőséget látunk mérkőzés közben” - mutatott rá az olimpiai bajnok sportoló.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy a sérült Kiss Gábor helyére kerülő Bedő Krisztián jelenthet-e valamilyen átalakítási kényszert Benedek Tibor számára, Faragó Tamás azt felelte: Bedő Krisztián harcossága és ügyessége minden probléma nélkül meg fogja oldani ezt a kérdést.

„Bár mindennap kell meccset játszani 8 napon keresztül – szerintem ez így igazságos. Ha egy profi játékos naponta kétszer 2 órát edz, akkor napi 1 órás mérkőzés nem jelenthet neki különösebb gondot. A torna lebonyolítása arról szól, hogy megpróbálnak mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy kijussanak az olimpiára. De valójában arról a 4 csapatról szól a kvalifikáció, akik ezt még nem szerezték meg” - jegyezte meg Faragó Tamás.

Hozzáfűzte: elsősorban a magyar, az olasz és spanyol csapat kijutására számít, a negyedik csapatként pedig az oroszoknak szurkol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×