eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hakkinen: Alonso aligha marad

A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen szerint Fernando Alonso aligha marad jövőre is a Forma-1-es McLaren csapatánál. Az istállóhoz ezer szállal kötődő Hakkinennek már meg is van az első számú jelöltje a spanyol pilóta helyére. 2001-ben a Ferrari idei világbajnok versenyzőjét, Kimi Raikkönent is az akkor visszavonuló Hakkinen javasolta a McLaren vezetésének.

A Ron Dennisszel szoros baráti viszonyt ápoló Hakkinen a szintén finn származású, de német állampolgárságú Nico Rosberg személyében látná a megoldást.

A McLaren legutóbbi világbajnoka az MTV3 nevű finn kereskedelmi televíziós csatornának úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűtlen Alonso maradása, Rosberg pedig egy nagyszerű versenyző lenne a csapat számára.

Dennis november elejéig dönt Alonsóról

Ron Dennis a Brazil Nagydíj után azt mondta, hogy két héten belül döntenek Alonso ügyében. A spanyol klasszis szerződése két plusz egy évre szól, de viszonya soha nem volt igazán jó, mostanra pedig alaposan elmérgesedett az istálló első emberével, akit hétfőn egy rádióinterjúban felelőssé tett a világbajnoki cím elvesztéséért.

Alonso és az angol Lewis Hamilton végig egymással küzdött a trófeáért, a számukra balul sikerült szezonzáró interlagosi futam után viszont a győztes finn Kimi Raikkönen egy ponttal megelőzte a McLaren versenyzőit.

Briatore nem engedte volna korábbi védencét küzdeni

Volt menedzsere és főnöke, a Renault-val visszafogott évet záró Flavio Briatore úgy nyilatkozott, hogy Dennisnek nem lett volna szabad a két versenyzőt a végsőkig egymással csatázni, az utolsó három futamon már egyértelműen vissza kellett volna fogni Alonsót. A túlzott egyenlőség ahhoz vezetett, hogy a spanyol Hamiltonnal azonos pontszámmal zárt, de a McLaren elbukta az egyéni világbajnoki címet.

A négyszeres világbajnok Alain Prost ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az oviedói születésű Alonso sorozatban harmadszor lehetett volna világbajnok, ha idei csapatánál első számú pilótai státuszt kap az év elején.

Brazíliában a spanyol versenyző a nagy Ferrari-fölényben csak a harmadik helyet tudta megkaparintani, míg Hamilton második visszaesése után hiába próbált az ötödik helyig felzárkózni, mindössze a hetedik lett.Hatalmas kacsa volt a mellényomás?

A McLaren cáfolta, hogy az angol újonc azért került a 18. helyre, mert rossz gombot nyomott meg a kormányon. Az egyik francia-kanadai lap hétfőn számolt be erről az információról szó szerinti idézettel cikkében Lewis Hamiltontól.

A pilóta családja óriási badarságnak minősítette a montreali újságban megjelenteket, ráadásul Hamilton állításuk szerint nem nyilatkozott a lapnak, és másnak sem mondott ilyesmit.

Beadta fellebbezését a McLaren

Az interlagosi végeredmény ugyanakkor még nem hivatalos. A McLaren már beadta fellebbezését az ellen a versenybírói döntés ellen, amely egyértelmű bizonyíték hiányában nem büntette meg a BMW és a Williams csapatát.

A hivatalos mérések szerint az érintettek a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot tankoltak az autókba, de az ügyben számos kérdés továbbra is tisztázatlan.

Haug csak rendezné a viszonyokat

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szabályok, a vizsgálati módszerek és a szankciók egyértelművé tételét várják beadványuk után, nem pedig azt, hogy megváltozzon a végeredmény.

Ha mégis kizárnák Rosberget, a szintén német Nick Heidfeldet és a lengyel Robert Kubicát, akkor Hamilton előreléphetne a negyedik helyre, ezzel pedig világbajnok lenne.

A szabályok szerint ugyanakkor nem automatikus, hogy az esetleges kizárás után megörökölje az öt pontot. Az eddigi gyakorlat alapján mégis ez lenne a valószínűbb, csakhogy most jóval több forog kockán.

Hamilton lezártnak tekinti az évet, és kegyetlennek tartaná Raikkönen számára, ha utólag elvennék tőle az elsőséget, ráadásul a döntéssel nagy kárt okoznának a sportágnak is. Hasonlóképpen látja a helyzetet csapattársa: Alonso magát a lehetőséget is nevetségesnek nevezte.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×