eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Menkó Terézia

Az egri színház társulatának alapító tagja 76 éves volt.

Fájdalommal tudatjuk, hogy 2024. február 12-én, életének 76. évében elhunyt egykori kolléganőnk, Menkó Terézia, színházunk korábbi gazdasági igazgatója, társulatépítő és alapító tagja – közölte közösségi oldalán az egri Gárdonyi Géza Színház.

A helyi lap idézi a bejegyzést amely szerint Menkó Terézia színházi munkáját 1983-ban, az Agria Játékszínben kezdte gazdasági vezetőként. Az 1987/88-as évaddal újraalakuló egri társulatban gazdasági igazgatóként dolgozott 1997 márciusáig.

A 2001/2002-es színházi évadtól csatlakozott újra a társulathoz, először gazdasági tanácsadó, majd ügyvezető igazgató lett. Ez utóbbi beosztásban dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 2006-ig. Munkáját 2007. március 15-én Bánffy Miklós díjjal jutalmazták.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×