eur:
392.3
usd:
362.38
bux:
72069.34
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Unsplash.com

Meghalt az AC/DC első dobosa

Hetvenhét éves korában meghalt Colin Burgess, az AC/DC első, alapító dobosa. Ő játszott az ausztrál metálzenekar első kislemezén, a "Can I Sit Next to You, Girl"-ön – írja a Rolling Stone magazin.

A gyászhírt a zenekar oldalán jelentették be. „Ő az első dobosunk, egy nagyon tiszteletreméltó zenész volt. Boldog emlékek fűznek hozzád, zúzzál békében, Colin!” – idézi az Index.

A közleményből nem derült ki, hogy mi okozta az egykori dobos halálát.

A TMZ magazin felidézte, hogy Burgess 1973-ban lett a banda tagja: Angus és Malcolm Younggal, Dave Evansszel és Larry Van Kriedttel zenélt együtt. De alig egy év után – nem sokkal azt követően, hogy a zenekar befutott – kitették a bandából.

Ennek közvetlen oka az volt, hogy egy 1974-es fellépésen lerészegedett a színpadon. Colin Burgess akkor azt állította, hogy valamit beletettek az italába, de ezt társai nem hitték el neki, távoznia kellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Miután történelmi vereséget szenvedett pártjával, Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök leköszönő beszédében azzal kezdte, hogy elnézést kért az elszenvedett csalódásért, majd lemondása bejelentését követően kifejtette: "Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell." 14 év tory kormányzás után a mai napon fel fog állni az új munkáspárti kabinet az országban, Keir Starmerrel az élén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×