eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Jön a Sziget, mutatjuk a nagy közlekedési változásokat

Óbuda-Békásmegyer megállapodott a Sziget fesztivál szervezőivel arról, hogy a rendezvény előtt, alatt és után milyen intézkedések lesznek.

Idén augusztus 10. és 15. között rendezik a Sziget fesztivált, az előkészületek azonban jóval korábban megkezdődnek. Az óbudai önkormányzat most ezekről adott tájékoztatást azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelükre.

Július 24.

  • Július 24-től egyáltalán nem lehet parkolni a szigeten.
  • A kutyások, futók, kisgyerekesek a Hajógyári-sziget budai oldalát és a játszóteret (zölddel jelzett terület) korlátozás nélkül használhatják július 24-ig.
  • Július 24-31. között az alábbi térképen zölddel jelzett terület látogatható, kisebb munkálatok mellett.

Július 31-től augusztus 23-ig nem látogatható a Hajógyári-sziget. Augusztus 23-án újra megnyit a zölddel jelzett terület. Szeptember 1-től ismét korlátozás nélkül látogatható lesz a Hajógyári-sziget.

Hangerő

A nagyszínpad a szokott helyen lesz, este 11 óráig tartó műsorral. Ezután a programok kisebb, zárt, halkabb helyszíneken zajlanak tovább. A fesztiválon limiter rendszer működik, ami automatikusan a megengedett zajszintre korlátozza a színpadok és a zenés kocsmák hangerejét.

Ha valaki mégis túl nagy hangerőt tapasztal, idén is tehet bejelentést a Sziget bármikor ingyenesen hívható zajpanasz vonalán, amelynek száma: 0680315000.

Közlekedés

A látogatók a K-hídon érkeznek a fesztiválra, a beléptetés a nagy parkoló területén lesz. A járművek a H-híd irányából a hajógyár területén át érkeznek és távoznak.

Hasonlóan az elmúlt évekhez

a BRFK várhatóan minden rendezvénynapon, 13 órától hajnal 2-ig ideiglenesen lezárja a rakpartot a K-hídnál, a gyalogos közlekedés biztonsága érdekében.

Ezért a Margit híd irányából csak célforgalom hajthat be a Sziget felé, északi irányból a rakparton délre közlekedni nem lehetséges.

Arról is tájékoztatnak, hogy 2022-ben a Hajógyári-sziget budai oldalának ártéri erdős része természetvédelmi terület lett. Ezért azóta kivonták a fesztivál területéből.

Idén is fokozott erőfeszítéseket tesznek a környezettudatos működésért. A hulladék szelektív gyűjtésébe, a szemét felszedésébe a látogatókat is bevonják. A kempingezők hátrahagyott sátrait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a rászorulóknak juttatják el.

A szigetet úgy adják vissza, ahogy átvették - ígérik a tájékoztatásban.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×