eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Norman Reynolds, a Csillagok Háborúja díszlettervezője. Forrás: Twitter/Tatooine X-wing
Nyitókép: Forrás: Twitter/Tatooine X-wing

Elhunyt a Csillagok háborúja Oscar-díjas díszlettervezője

Norman Reynolds 89 éves volt. Halálhírét a BBC tette közzé.

Reynolds az 1977-ben készült Csillagok háborúja díszlettervezőjeként dolgozott, majd a Star Wars-folytatások látványtervezője volt. Az India Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című kalandfilm díszletterevezőjeként 1982-ben is Oscar-díjat kapott.

Steven Spielberg korábbi méltatásában a Star Wars-filmek és az Indiana Jones-filmek "kreatív magjaként" beszélt róla. "Az alázat és a zsenialitás ritka kombinációja egyesült benne" - hangsúlyozta a filmrendező hozzátéve, hogy Reynolds a díszlet- és látványtervezők több generációját inspirálta.

Reynolds híres látványtervezői munkái közé tartozott a Star Wars Yodájának Dagobah bolygója és a szénfagyasztó is, amellyel Han Solót megfagyasztották. A Star Wars-univerzum megjelenítésében végzett munkája olyan nagy hatású volt, hogy számos elemét a Disney+ streamingcsatornán most látható A Mandalóri című sorozatban is felhasználták.

Norman Reynolds, a Csillagok háborúja Oscar-díjas díszlettervezője. Forrás: Twitter/Tatooine X-wing
Norman Reynolds, a Csillagok háborúja Oscar-díjas díszlettervezője. Forrás: Twitter/Tatooine X-wing

Reynolds további munkái között szerepel a Superman, A Nap birodalma, A végső megoldás: Halál, a Visszatérés az Óz földjére és az első Mission: Impossible Tom Cruise főszereplésével.

1934-ben született Willesdenben, London északnyugati részén, de később Cheltenhambe költözött feleségével, Ann-nel. Hozzátartozóinak közleménye szerint békésen hunyt el családja körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×