eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Elton John brit zenész a rendjelet mutatja, miután Károly walesi herceg, brit trónörökös a brit becsületrend tagjává avatta a windsori kastélyban 2021. november 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/pa pool/Dominic Lipinski

Ki hinné, hol koncertezett Sir Elton John?

Koncertet adott Elton John brit énekes (igazi nevén Reginald Kenneth Dwight) péntek este a Fehér Ház kertjében.

"A feleségemmel meghívtuk Eltont a Fehér Házba, hogy köszönetet mondjunk neki az amerikai nép nevében. Sok amerikaihoz hasonlóan mi is szeretjük a zenéjét. A dalai minden napot különlegessé tesznek" - mondta a koncert előtt Joe Biden amerikai elnök.

Korábban gyönyörű helyszíneken lépett fel, de valószínűleg ez a hab a tortán - mondta színpadra lépve Elton John.

"Egy este, amikor a remény és a történelem rímelhet" - ezt a címet adták a rendezvénynek, az irodalmi Nobel-díjas ír költő, Seamus Heaney egy művére utalva, amelyet Joe Biden elnök gyakran idéz.

A Fehér Ház előzőleg azt közölte, hogy a koncerttel "a zene gyógyító és egyesítő erejét" ünneplik, és a közönség soraiban "a hétköznapok történelemformálói", például tanárok, a mentális egészségért vagy a diszkrimináció ellen küzdő emberek foglalnak helyet. A koncertre, amelyet a Fehér Ház déli gyepén tartottak, mintegy kétezer vendéget hívtak meg, ott volt például Laura Bush egykori amerikai First Lady is.

Biden korábban is vendégül látott zenészeket a Fehér Házban. James Taylor énekes-dalszerző a múlt héten lépett fel egy rendezvényen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×