eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Baricz Gergő és Póka Egon (j) a Póka-Tátrai Regeneráció koncertjén Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Póka Egonra emlékezett Orbán Viktor

Sokat kaptunk tőle, és amit itt hagyott nekünk, az maradandó, értékes és felülmúlhatatlan - írta a kormányfő.

Együttérzését fejezte ki, és sok erőt kívánt a közelmúltban 68 évesen elhunyt basszusgitáros, Póka Egon családjának küldött levelében Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken, azon a napon - a zene világnapján - , amelyen Póka Egon emléke előtt tisztelegnek rajongói, zenésztársai, barátai és ismerősei a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Orbán Viktor levelében azt írta: amikor egy nagy művész elhagyja a földi világot, egy pillanatra megáll az idő, és minden más átadja helyét a szomorúságnak és az emlékezésnek. "Közel hetven évvel ezelőtt született Kőbányán egy kiváló basszusgitáros, aki már négyévesen zenélt, és tehetsége alapján a világon bárhol sikeres lehetett volna. Hívták is Svájcba egy olyan zenekarba, amely később az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott, de ő itt maradt, és nekünk, magyaroknak zenélt: sörgyári melósoknak, hosszú hajú, farmeros külvárosi srácoknak, egy szebb világról álmodozó egyetemistáknak, mindenkinek, aki viharban született és jó időre várt."

A miniszterelnök úgy fogalmazott, Póka Egon számára a zene nem munka volt, hanem szenvedély, sőt küldetés, amely a Kőbányai Zenei Stúdió megalapításával teljesedett ki, ahol közösséget épített a tehetséges fiatalokból, akik a legmagasabb szintű szakmai tudás mellett a hiteles emberi élet példáját kapták tőle útravalóul.

Póka Egon eltávozott közülünk. Sokat kaptunk tőle, és amit itt hagyott nekünk, az maradandó, értékes és felülmúlhatatlan - zárta sorait Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×