eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels.com

„Receptre írva” mesélik el életüket a Bethesda dolgozói

Receptre írva – így főzünk a Bethesda Gyermekkórházban címmel szakácskönyvet adott ki a kórház, közelebb hozva egy gyógyító intézmény hétköznapjait az olvasóhoz – fogalmazott az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs vezetője, egyben a könyv szerkesztője.

Nem szokványos dolog, hogy egy gyermekkórház szakácskönyvet adjon ki, a recept ugyanis az egészségügyben mindig valami mást jelent. Rendszerint a reményt hordozza magában a gyógyulásra, valamint egy munkaeszköz a dolgozók mindennapjaiban – fogalmazott az InfoRádióban Tamásné Bese Nóra, kiemelve, ebben az esetben teljesen másról van szó, miután a recepteken ételek találhatók.

Abból a szempontól mégis felfedezhető hasonlóság, hogy reményt hordoz, mert a magyar egészségügyben olyan emberek dolgoznak együtt, közösségben, mint akik a Receptre írva című könyvben megjelennek, egy-egy személyes történeten keresztül bemutatva – tette hozzá a Bethesda kommunikációs vezetője.

Tamásné Bese Nóra megjegyezte, soha ekkora érdeklődést még nem tapasztaltak az egészségügyi dolgozok iránt, mint a járvány idején, a szakácskönyv ezért a bizalom növelését is szolgálni hivatott, hogy a szülők bátran merjenek hozzájuk fordulni, és rájuk bízni a gyermekeiket. A könyv remek alkalmat kínál ugyanis arra, hogy az olvasók

megismerjék a gyermekkórház orvosait, ápolóit, valamint szakdolgozóit.

A szerkesztő azt is megjegyezte, sokféle receptet gyűjtöttek össze. Maguk is megdöbbentek, milyen széles kultúrákból merít a válogatás: a szír származású radiológustól a szlovák égéssebészen át a francia plasztikai sebészig nagyon sokan biztosítottak a könyvhöz különböző nemzetiségű recepteket. Ahogyan a Nagy-Magyarországról területéről származó kollégák révén erdélyi vagy például felvidéki receptek is bekerültek. a kötetbe.

Tamásné Bese Nóra hozzátette: próbáltak egészséges recepteket is gyűjteni, amiben a kórház dietetikusa és gyógytornásza működött közre. Mindemellett

a szakácskönyv tartalmaz néhány „legendás” receptet is, amelyek egy-egy osztály életében játszanak fontos szerepet

– fogalmazott a kommunikációs vezető, példaként említve, hogy az egyik főnővérük egy olyan túrós sütemény receptjét osztotta meg, amit a gyermekkórház egyik önkéntese szokott számukra elkészíteni, lassan egy évtized, ami mára a gondoskodás jelképévé vált a Bethesdában.

A szakácskönyv – közvetlen értékesítés útján – a kórház webshopjában rendelhető meg, az ebből befolyó összeget pedig az intézmény támogatásra fordítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×