eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook/Daróczi Csaba-Photography

Magyar fotográfus volt idén a világ legsikeresebb természetfotósa

A Soltvadkerten élő Daróczi Csaba lakóhelyének 15 kilométeres körzetében készíti világhírű képeit.

"Csaba idén a világ legsikeresebb természetfotósa, óriási versenyeket nyert meg Németországban, Dubajban és itthon is, köztük az év természetfotósa-díjat, amely a fotográfusoknak olyan, mint egy teniszezőnek nyerni Wimbledonban" - magyarázta Fáth Péter, a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke.

Daróczi Csaba Soltvadkerten lakik, aktív testnevelés-földrajz szakos tanár, és lakóhelye 15 kilométeres körzetében készíti világraszóló képeit. Idén három kategróiában nyert a hazai versenyen, az emlősök viselkedésébne, az állatok viselkedésében és az állatok és környezetük című kategóriában.

A legismertebb idei képe, amellyel külföldi versenyeken is első helyezést ért el, a Háború és béke című, egy üregi nyulak csatáját ábrázoló fotó.

Bár Daróczi lett az év természetfotósa, az év természetfotója díját mégis Máté Bence nyerte el

Békacomb című képével.

"A kép története, hogy sok konyhán a szakácsok az élő béka combját tépik ki, majd a még élő állatot visszadobják a vízbe. Bence ezt a jelenetet örökítette meg, hogy a mi gasztronómiai élményünkért hogyan szenvednek állatok" - magyarázta Fáth Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×