eur:
394.99
usd:
367.7
bux:
71434.01
2024. július 2. kedd Ottó
Most rendezik meg először a Magyar Széppróza Napját

Most rendezik meg először a Magyar Széppróza Napját

Novellaíró versennyel, antológia bemutatóval, koncerttel várják az érdeklődőket a hétvégén a Magyar Széppróza Napján. Több mint 60 kulturális intézmény szervezett programokat erre az alkalomra.

„A magyar költészetnek, a magyar drámának van ünnepnapja, akkor miért ne lenne a  harmadik műnemnek, a magyar szépprózának – az epikának is egy ünnepnapja” – fogalmazott Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

Az írószövetség elnöke az InfoRádióban emlékeztetett arra, ahogy a Magyar Költészet - és a Magyar Dráma Napja be tudott épülni a kulturális közutadba, úgy a magyar széppróza értékeire is fel kell hívni a figyelmet. Jókai Mór születésnapján, február 18-án tartják a Magyar Széppróza Napját, de az azt megelőző, illetve következő napokban is több programmal is készült a Magyar Írószövetség.

Az írószövetség koordinálásával több mint 60 kulturális intézmény szervezett programokat, így nem is lehetett az eseményt egyetlen napba belesűríteni. Így a rendezvénysorozat az egész Kárpát-Medencében több mint 80 helyszínen kínál programokat:

lesz író-olvasó találkozó, rendhagyó irodalomóra, könnybemutató, ünnepi megemlékezés, Jókai-séta.

A Magyar Író Szövetség két nagy rendezvénnyel készült: február 18-án délután 3-kor a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében a Versek Szódával című irodalmi talkshow különkiadásában Jókai kevésbé ismert oldalát mutatják be. Este 6-kor pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Magyar Széppróza Napja Gálát Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere nyitja meg, majd az év novellái antológiájával, továbbá Bognár Szilvia és zenekara koncertjével várják az érdeklődőket. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×