eur:
392.4
usd:
362.46
bux:
72058.73
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Francia színésznő kapja az Amerikai Filmintézet életműdíját

Isabelle Huppert francia színésznő, A zongoratanárnő és a Szerelem sztárja kapja az Amerikai Filmintézet (AFI) életműdíját.

A 63 éves Huppert egy hollywoodi gálaesten veheti át az elismerést november 13-án. A ceremónia után legújabb filmjét, a Paul Verhoeven rendezésében készült Elle című thrillert is levetítik.

A színésznőt alakításaiért eddig 15 alkalommal jelölték a legfontosabb francia filmdíjra, a Césarra, amelyet 1995-ben A szertartás című filmért el is nyert. Angolul forgatott filmjei közül a Multik, haza! című vígjátékot, az Egy szerelem történetét és a Hétköznapi titkainkat is szerette a közönség.

"Isabelle Huppert mesteri színésznő", aki a világ filmművészetének krémjébe tartozik - hangsúlyozta szerdai közleményében Jacqueline Lyanga, az AFI igazgatója.

A színésznő játékáért kétszer nyerte el a cannes-i Arany Pálmát, és a francia Becsületrenddel is kitüntették.

Az AFI elsősorban az amerikai filmművészet értékeinek megőrzésével foglalkozik. Életműdíját korábban a rendezők közül Steven Spielberg, Alfred Hitchcock, színészként Tom Hanks, Elizabeth Taylor és Jane Fonda, zeneszerzőként pedig John Williams is megkapta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×