eur:
400.4
usd:
362.91
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Folytatódhat az amerikai filmakadémia színesedése

Az amerikai filmakadémia kormányzói testülete újraválasztotta eddigi elnökét, Cheryl Boone Isaacs filmmarketinges szakembert, aki sokat tett az akadémia tagságának színesítéséért.

Az Oscar-díj odaítéléséről is döntő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) keddi közlése alapján Cheryl Boone Isaacs egy újabb éven át vezeti a szervezetet. A filmes szakember, aki 24. éve képviseli az akadémia közönségkapcsolati ágát a testületben, ezzel negyedik elnöki ciklusát kezdi meg.

Hat vezető tisztségviselőjét is megválasztotta a kormányzói testület, közülük négyet újraválasztottak, ketten először kerültek új pozíciójukba.

Az AMPAS januárban jelentett be a tagság összetételét befolyásoló jelentős változtatásokat, miután egymást követő két évben a színészi kategóriákban csak fehér művészek kaptak Oscar-jelölést.

Júniusban rekordszámú, 683 új tag kapott meghívást a filmakadémiába, akiknek 46 százaléka nő, 41 százalékuk kisebbséghez tartozik, és összesen 59 országot képviselnek.

Meghívást kaptak a Saul fia című Oscar-díjas magyar film alkotói is: Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Zányi Tamás hangmérnök, Clara Royer forgatókönyvíró, valamint Erdély Mátyás operatőr.

Júliusban három új női tagot és két fekete filmest is beválasztottak az amerikai filmakadémia kormányzói testületébe.

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Elfoglalta az orosz haderő a Donyeck megyei Vuhledárt. Szerdán az ukrán hadsereg is elismerte, hogy kivonultak a városból. Az egyik ukrán műveleti csoport szerint azért adták fel a stratégiai fontosságú erődvárost, mert az orosz csapatok majdnem bekerítették őket. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely szerint automatikusan felmentést kap minden vád alól az, aki katonai szolgálatot vállal az orosz haderőben, miközben büntetőeljárás zajlik ellene. Szintén felmentés jár azoknak, akiket elítéltek, de még nem kezdték el letölteni börtönbüntetésüket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 21:01
×
×
×
×