eur:
387.21
usd:
359.24
bux:
68973.37
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Magyar film a berlini fesztivál versenyprogramjában

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen.

A délkelet-európai filmek fesztiválját május 26. és 29. között rendezik meg Berlinben. A fesztivál versenyprogramjába tíz játékfilm és öt dokumentumfilm került 15 ország - Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország - több mint félszáz benevezett játékfilmjei, dokumentumfilmjei és animációs filmjei közül.

A rendezvény célja, betekintést nyújtani a résztvevő országok aktuális társadalmi, politika és etnikai helyzetébe, életkörülményeibe, azok filmes tükröződésébe - olvasható az Örvényben című film alkotójának MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje naplószerűen szerkesztett filmkrónika az ezredvégen egy évtizedig tartó balkáni-jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában-Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.

A filmet május 27-én este mutatják be a berlini Zeughauskinoban. A vetítést követő beszélgetésen jelen lesz a film rendezője is.

A filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával a budapesti Cinemart Kft. és a szabadkai Nyitott Távlatok gyártotta.

A rendezvényről további információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán található meg.

Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×