eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szegedi énekesek nyerték a Simándy-énekversenyt

Hanczár György, a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagja kapta vasárnap a IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny fődíját, megosztott első díjat kapott a szegedi Kovács Éva és a Tisza-parti városban tanuló Baracskai Judit.

A versenyen 18 és 36 év közötti énekesek vehettek részt. A 136 indulót két korcsoportban - 18-25 évesek és az alapképzésben résztvevők, valamint a mesterképzésben tanuló egyetemisták és ifjú művészek - díjazták.

Az első kategória versenyzői az alapképzésben résztvevő hallgatók voltak. Az első helyezett a vietnami születésű Ninh Duc Hoang Long lett, aki magyarul adta elő mind a versenyen, mind a gálaesten a Hazám, hazám című Bánk bán áriát. A második Raftis Theodora, a harmadik pedig Kiss Diána lett. A második kategóriában azok indulhattak, akik közel állnak művészdiplomájuk átvételéhez - a mesterképzésben résztvevő hallgatók -, illetve már végzett ifjú művészek. Az elsőnek járó 500 ezer forintos pénzjutalmat a Szegeden tanuló Baracskai Judit és a szegedi Kovács Éva kapta, második helyezést ért el Rendes Ágnes és Egyed Apollónia, míg a harmadik megosztva Vámosi Katalin és Bódi Zsófiával lett.

A IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny Simándy-díját - amelyet idén először ítéltek oda - Hanczár György vehette át. A fődíjas Az ezred lánya című tenor áriával nyerte meg a zsűrit. A fiatal tehetség Szegeden énekelte élete első főszerepét. A közönség Mozart A varázsfuvola című operájában ismerhette meg a hangját, amikor az Alföldi Róbert rendezte darabban Tamino szerepében lépett színpadra.

A 100 éve született Simándy József emlékére tartott - Temesi Mária és Sinkó György operaénekes által alapított - versenyen az énekesek az elődöntőben egy szabadon választott dalt vagy áriát, a középdöntőben és a döntőben pedig három művet adtak elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×