eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Meghalt a szexjelenetéről elhíresült sztárszínésznő - videók

Meghalt Deborah Kerr brit színésznő, akit elsősorban a Most és mindörökké és az Anna és a sziámi király főszereplőjeként ismert a világ. A 86 éves korában elhunyt színésznőt tíz évvel ezelőtt II. Erzsébet brit királynő is kitüntette.

Deborah Kerr 1921-ben Skóciában született. A színésznőt hatszor jelölték Oscar-díjra, ám azt végül csak életműdíjként kapta meg 1994-ben az Amerikai Filmakadémiától.

Deborah Kerr karrierje brit színházakban indult, majd a brit csapatokat szórakoztatta a II. világháború idején. Első nagyobb filmszerepét 1941-ben kapta (Barbara őrnagy), míg utoljára 1985-ben szerepelt a filmvásznon, bár kisebb tévéfilmekben még azután is szerepelt.

Emlékezetes szerepei közé tartozik a Blimp ezredes élete és halála, melyben három szerepet is játszott és a Fekete nárcisz, melyben egy, a Himaláján dolgozó nővért alakított.

A nagy áttörést azonban az 1953-mas Most és mindörökké hozta meg, amelyben emlékezetes, és akkoriban nagy botrányt kavaró tengerparti csók- (a kor fogalmai szerint szex-) jelenetet forgatott a férfi főszereplő Burt Lancasterrel.

A szerepért Oscar-díjra jelölték, és bár a film nyolc szobrot el is nyert (közte egy jutott az ezzel visszatérő Frank Sinatrának is), ő nem kapta meg az elismerést.

Deborah Kerr az ötvenes évek közepén érte el karrierje csúcsát, hiszen 1956-os Anna és a sziámi király női főszerepéért ismét Oscar-díjra jelölték (megint nem kapta meg), a Golden Globe-díjat viszont hazavihette.


A hatvanas évek második felétől karrierje kissé leszállóágba került - bár az 1967-es James Bond-paródia, a Casino Royale még nagy sikert hozott neki. Nem is csoda, hiszen fantasztikus színészekkel játszhatott együtt, a névsor a mai napig impozáns: Peter Sellers, Ursula Andress, David Niven, Woody Allen, Orson Welles...


Deborah Kerr karrierjét egyébként is végigkísérték a nagyszerű férfi színésztársak, hiszen a fent említetteken kívül játszott közös filmben Cary Granttel és Robert Mitchummal is.

Munkásságát a szakma is elismerte, hiszen 1994-ben életmű Oscar-díjat kapott, három évvel később pedig II. Erzsébet tüntette ki a CBE érdemrenddel.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×