eur:
401.45
usd:
371.26
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya
Tüntetők a külföldiügynök-törvény ellen tiltakoznak a parlament épülete előtt Tbilisziben 2024. április 15-én. A törvényhozás elé terjesztett jogszabály szerint a működési költségük több mint 20 százalékát külföldről szerző civil szervezeteknek hatósági nyilvántartásba kell vetetniük magukat, ellenkező esetben bírsággal sújtják őket. Eredeti változatában még az ilyen szervezeteket külföldi ügynökként kellett volna regisztráltatni, a mostani változat azonban már olyan szervezetekről szól, amelyek egy külföldi hatalom érdekeit képviselik. A törvényt egyszer már megpróbálták elfogadni egy éve, de akkor visszakozott a kormány.
Nyitókép: MTI/AP/Shakh Aivazov

Több tízezren tüntettek Tbilisziben az Európai Uniós csatlakozásért

Tízezrek tüntettek vasárnap Grúzia fővárosában, Tbilisziben az ország európai uniós integrációjáért alig egy héttel az október 26-ra kitűzött parlamenti választás előtt.

A "Grúzia az Európai Uniót választja" jelszóval megrendezett megmozdulás résztvevői a grúz főváros különböző pontjairól indultak, majd a központi Szabadság téren gyűltek össze. A tüntetők uniós és grúz zászlókat lengettek és az Európai Unió himnuszát játszották.

"Az Európai Unióhoz akarunk csatlakozni, mostani kormányunk azonban nem segít ebben"

- mondta az akció egyik résztvevője. A tiltakozást, amelyen ellenzéki pártok zászlajait is látni lehetett, több civilszervezet szervezte. Jelen volt Szalome Zurabisvili államfő is.

Grúziában október 26-án, szombaton parlamenti választások lesznek, amelyeket sokan döntőnek tartanak az ország jövőjét illetően.

Grúzia 2023 decemberében tagjelölti státuszba került, az EU azonban az ország mostani vezetését Nyugat-ellenes politikával vádolja és befagyasztotta ezt a folyamatot.

Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×