eur:
402.25
usd:
366.45
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália
Immigrants walking before sunset
Nyitókép: Jasmin Merdan/Getty Images

Magyarország a kimaradását kéri az EU migrációs szabályozásaiból

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn levélben tájékoztatta Ylva Johanssont, az Európai Bizottság belügyi biztosát arról, hogy Magyarország - a Holland Királysághoz hasonlóan - kimaradását kéri az Európai Unió menekültügyi és migrációs szabályozásaiból, amennyiben a jövőben szerződésmódosításra kerülne sor, és ennek érdekében megindítja a megfelelő eljárásokat.

Bóka János a Facebook-oldalán azt írta: Magyarország kormánya elkötelezett amellett, hogy határozott lépéseket tegyen határainak védelme és a nemzetbiztonságot veszélyeztető illegális migráció megfékezéséért.

"Úgy véljük, hogy jelenleg a migráció feletti erősebb nemzeti kontroll visszaállítása az egyetlen lehetőség arra, hogy e célokat elérjük és az illegális migrációt hatékonyan megfékezzük" - tudatta a miniszter.

Ugyanakkor Magyarország továbbra is elkötelezett a schengeni övezet mellett, amely az illegális migráció és a biztonsági fenyegetések miatt elhúzódó és széles körben bevezetett belső határellenőrzések eredményeként sajnos széttöredezetté vált - fűzte hozzá Bóka János.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×