eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Syringe with a dose of drugs, white pills and narcotics powder in a spoon on dark background. Concept of addiction, abuse and bad habits.
Nyitókép: Farion_O/Getty Images

Elevenen felgyújtottak egy 15 éves fiút, kábítószer áll a háttérben

Borzalmas gyilkosságnak esett áldozatul egy 15 éves fiú Marseille-ben, a tett a drogbandák gerjesztette erőszakkal hozható összefüggésbe - közölte vasárnap Nicolas Bessone, a dél-franciaországi város főügyésze.

A vádhatóság képviselője szerint a fiatalt legalább ötven alkalommal szúrták meg, majd elevenen felgyújtották. Bessone példátlan kegyetlenségről beszélt a szerdán elkövetett tett kapcsán. Az ügy egy további gyilkosságot is maga után volt egy 14 éves feltételezett elkövetővel.

Marseille Franciaország második legnagyobb és egyben egyik legszegényebb városa. A kábítószeres bűnözéssel kapcsolatba hozható erőszakcselekmények szinte mindennaposak, néhány éve több banda is háborút folytat egymással a drogkereskedelem ellenőrzéséért. Bessone hangsúlyozta, hogy ezen erőszakcselekmények áldozatai, de elkövetői is egyre fiatalabbak.

A mostani gyilkossági ügyben a 15 éves áldozatot online fogadta fel egy 23 éves, börtönben ülő férfi. A fegyenc, aki magáról azt mondja, hogy a DZ Mafia néven ismert banda tagja, arra adott megbízást a tinédzsernek, hogy megfélemlítés végett gyújtsa fel egyik riválisa otthonának bejáratát, amiért 2000 euró (800 ezer forint) jutalmat ígért. Az ügyészség szerint a fiatalt azonban egy rivális banda tagjai megtalálták, majd kegyetlenül meggyilkolták.

Az erőszakcselekmény egy további élet kioltását is maga után vonta. A már említett fegyenc egy további fiatalt, ezúttal egy 14 évest fogadott fel, hogy bosszúból ölje meg a rivális Blacks banda egyik tagját. A rab 50 ezer eurót (20 millió forint) ígért a gyilkosságért. A 14 éves fiú egy olyan 36 éves családapát fogadott fel sofőrnek, akinek nem volt köze a kábítószerbűnözéshez. Amikor azonban a férfi megtagadta, hogy várjon a fiúra, az pisztolyt rántott és fejbe lőtte.

Az idei év eleje óta Marseille-ben eddig 17 embert gyilkoltak meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben,

tavaly az áldozatok száma 49 volt

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:16
2024. október 6. 18:11
×
×
×
×