eur:
396.87
usd:
356.22
bux:
74767.28
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt beszédet mond a Georgia állambeli Savannah városban tartott kampányrendezvényen 2024. szeptember 24-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Mégis összejöhet a Turmp–Zelenszkij-találkozó

A találkozóra a New York-i Trump-toronyban kerülhet sor.

Bár az Egysült Államok korábbi elnöke – jelenlegi elnökjelölt – és az ukrán elnök közötti üzengetésekből nem úgy tűnt, hogy Volodimir Zelenszkij amerikai tartózkodása idején létrejön a találkozó Donald Trump és az ukrán vezető között, jelek szerint Trump stábja végül megszervezte azt. Donald Trump ugyanis arról számolt be (helyi idő szerint) csütörtökön, hogy pénteken reggel a Trump-toronyban találkozik Zelenszkijjel – írja a The Guardiant idézve a Telex.

Trump szerdán keményen nekiment Ukrajnának egy észak-karolinai kampányrendezvényen, ahol azt mondta, hogy szerinte Ukrajna megsemmisült, „olyan városok tűntek el, amiket soha többé nem lehet helyreállítani”. Állítása szerint „milliók és milliók” haltak meg, és azzal vádolta Ukrajnát, hogy „kisgyerekeket és öregembereket használ” a háború során, mivel hadserege katonahiánnyal küzd. A republikánus elnökjelölt „a világ legnagyobb üzletemberének” nevezte Zelenszkijt, és bírálta az Egyesült Államok által Ukrajnának adott segélyek összegét, és azt, hogy Zelenszkij hogyan használta fel azt fel.

A korábbi elnök kifakadását megelőzte egy Zelenszkij-interjú, amiben az ukrán vezető kétségbe vonta, hogy Trump valóban képes lenne megfékezni az orosz–ukrán háborút, ahogyan azt állítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×