eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány
Red speedometer close up
Nyitókép: Peter Dazeley/getty Images

Tizenötször motorozott el mosolyogva a traffipax előtt – drága móka volt

A német motoros úgy hitte, ha szemből mérik a sebességet, nem fog lebukni. Tévedett.

Egy 22 éves rüsselsheimi férfi úgy gondolta, hogy mivel a motoron elöl nincs rendszám, nem fogják azonosítani a sebességtúllépéseiről készített fotókon – írta a kreszvaltozas.hu.

Tévedett, mivel június közepe és július vége között 15-ször mérték be gyorshajtás miatt. Többek között 50 km/órás korlátozásnál 131 km/óra sebességgel. Olyan napja is volt, hogy kétszer is lefotózták gyorshajtás miatt.

A fotók valóban szemből készültek a gyorshajtó motorosról, azonban a dél-hesseni hatóság nem adta fel. A sebességmérő kamerák fotóinak pontos elemzésével és a rendőrjárőrök segítségével sikerült azonosítani a gyorshajtót.

A fiatal motorosnak 31 hónapra elvették a jogosítványát, valamint 17 000 eurós (csaknem hétmillió forint) pénzbírságot is kiszabtak rá. A 15 közigazgatási szabálysértésből tizenegy már jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×