eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Nyitókép: Unsplash

Beköltöztetné a Nagy Testvért a kocsijaiba a Ford

Lehallgatná a beszélgetéseket, hogy személyre szabott reklámokat tudjon adni az utasoknak.

Erősen visszatetsző szabadalmi kérvényt nyújtott be az Egyesült Államokban a Ford, a járműveiben utazók totális megfigyelésével releváns hirdetéseket jelenítene meg számukra az autók infotainment rendszerein, továbbá a csendet megtörve akár hangos reklámokkal is boldogítaná őket - írja az Origo.

Az autógyártó a szabadalmi kérvény szerint folyamatosan lehallgatná és feldolgozná a kocsiban zajló beszélgetéseket, ezen túlmenően többek közt a navigációban beállított úti cél, a konkrét útvonal, a sebesség, a korábbi utazási történet, továbbá a forgalom alapján is pontosítaná a célzást.

A megjelenített vagy lejátszott hirdetések gyakoriságát az útvonal hossza is meghatározhatná. Sőt, a kocsiban felvett „akusztikus adatok” alapján az is kitalálható lehet, hogy mennyire vannak megelégedve az aktuális reklámmal az utazók, még ez is felhasználható a hirdetések lézerpontos célzásához.

Arról nem esett szó a szabadalmi kérvényben, hogy a Ford milyen módon védené az autókban utazók magánszféráját.

A szabadalmi kérvény benyújtása természetesen nem jelenti azt, hogy a Ford valaha ténylegesen megvalósítja és elérhetővé teszi a technológiát a járműveiben.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×