eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtóértekezletet tart a védelmi szervezet kétnapos brüsszeli külügyminiszteri tanácsülésének első napján, 2024. április 3-án.
Nyitókép: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

NATO-főtitkár: Ukrajna sokat elért a kurszki hadműveletben

Jens Stoltenberg ismét kiemelte, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez.

Ukrajna "sokat elért" az Oroszország kurszki régiójában egy hónapja indított hadművelete alatt mostanáig, nehéz azonban megmondani, hogyan alakul tovább a helyzet - jelentette ki újságíróknak Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Oslóban.

Ismételten leszögezte, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez, akár nagy hatótávolságú rakéták bevetésével is, amelyek képesek elérni az oroszországi területen lévő katonai célpontokat.

"Örülök, hogy sok NATO-tagállam biztosította Ukrajnának ezt a lehetőséget, több ország pedig lazított korábbi, erre vonatkozó korlátozásán annak érdekében, hogy Ukrajna megvédhesse magát" - tette hozzá Stoltenberg, aki egy biztonsági konferencia helyszínén nyilatkozott a sajtónak.

Kijelentette ugyanakkor: "Csakis az ukránok hozhatják meg a szükséges nehéz döntéseket, például azt, hogy hova telepítsék haderejüket, és milyen fajta hadviselés helyénvaló ebben a helyzetben".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 5. 20:23
×
×
×
×