eur:
392.72
usd:
354.54
bux:
73193.79
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
ukrán drónok
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Kijev: három oroszországi célpontra mért csapást az ukrán hadsereg - videó

A drónokkal támadtak orosz területen két olajraktárt Rosztov és Kirov megyékben, valamint egy tüzérségi raktárat Voronyezs térségében - jelentette be az ukrán vezérkar.

A kijevi katonai vezetés közölte, hogy Oroszország rosztovi régiójában az Atlasz nevű olajraktárra mértek csapást. "A támadás következtében a létesítmény tartályaiban tűz ütött ki, tűzoltó vonatok vettek részt a lángok megfékezésében. A feladatot az ukrán különleges erők és a katonai hírszerzés közösen hajtotta végre, együttműködve a védelmi erők más alakulataival" - tette hozzá a vezérkar.

Kijevben azt is bejelentették, hogy az említett egységek ezen felül csapásokat hajtottak végre a kirovi régióban található Zenit olajraktárban, és az orosz csapatok Nyugat elnevezésű tábori tüzérségi raktárában Oroszország Voronyezsi régiójában. A kirovi régióban található Zenit olajraktár 1500 kilométerre fekszik az ukrán határtól.

Az ukrán hadsereg harkivi műveleti-taktikai csoportja arról számolt be a Telegramon, hogy az orosz erők két harckocsival és néhány többcélú páncélozott szállító járművel megpróbáltak benyomulni a kelet-ukrajnai régióban lévő Vovcsanszk városának központi részébe, de veszteségeket szenvedtek, és visszavonultak.

Szerhij Liszak, a szomszédos Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az orosz erők ismét tüzérséggel támadták Nyikopol városát, a támadásban egy ember életét vesztette, öt pedig megsebesült.

Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója arról adott hírt csütörtökön, hogy az előző nap során az orosz erők 15 kistérséget ágyúztak a régióban, illetve magát a megyeszékhelyt, Herszon városát. A támadások következtében öten sérültek meg.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a közösségi oldalakon közölte, hogy éjszaka az ukrán légvédelem az Ukrajnát támadó 74 csapásmérő drónból 60-at megsemmisített, valamint öt rakétából kettőt.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnél (NAÜ) működő ukrán állandó képviselet közölte, hogy az orosz rakéta- és dróntámadások miatt négy atomerőművi blokkot ideiglenesen lekapcsoltak a hálózatról: a rivnei atomerőmű egyes, hármas és négyes, valamint a dél-ukrajnai atomerőmű hármas blokkját. Ezzel egyidőben az utóbbi erőmű blokkjainak teljesítményét összesen 1800 megawattra csökkentették. A képviselet felkérte a NAÜ-t, hogy haladéktalanul juttassa el ezeket az információkat a szervezet minden tagjához.

Címlapról ajánljuk
Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Az Európai Unió romló versenyképességének hazai hatásairól, a várható gazdasági növekedésről, a 2025-ös költségvetésről, a kínai hitelről, a budapesti Ecofin-ülésről, a lakossági állampapírokhoz való hozzáférés könnyítéséről, valamint az adórendszer átalakításáról is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×